رئیس کل بانک مرکزی: تامین مالی ۳ میلیارد دلاری از طریق بازار پیش‌فروش ارز

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا فرزین در آیین رونمایی از افتتاح بازار پیش‌فروش ارز در مرکز مبادله و همچنین افتتاح تالار معاملات امتیاز صادرات ارزی اظهار کرد: در سال جاری با چند مسئله رو‌به‌رو شدیم و به دنبال این هستیم که برای هر کدام یک راه حل جدید پیدا کنیم. از آنجاکه سال جدید به عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری نام‌گذاری شد، در ابتدا ابزار جدید اوراق صکوک ارزی منتشر شد که هدف‌گذاری دو میلیاردی را در نظر گرفته و تا امروز نیز بیش از ۴۶۰ میلیون دلار آن به فروش رفته است.

وی افزود: ارزیابی بانک مرکزی این است که ابزار امروز یعنی مبادلات پیش‌فروش ارز بتواند به میزان سه میلیارد دلار ارز را در سال جاری تامین کند و بتواند شرایط و وضعیتی را فراهم کند که بنگاه‌های اقتصادی بتوانند بدون ریسک بالایی تامین ارزی خود را انجام دهند. بنگاه‌های اقتصادی زیادی در کشور فعال هستند و می‌توانیم از طریق این بنگاه‌ها تامین ارزی پیش‌فروش ارز را محقق کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: ابزار دیگری که امروز رونمایی می‌شود امتیاز صادراتی است که با هدف نزدیک کردن سیاست‌های ارزی به سیاست‌های تجاری برنامه‌ریزی شده است. امتیاز صادراتی یعنی اینکه چه صنایعی می‌توانند ارز خود را بگیرند و ارز مشمول چه بنگاه‌هایی می‌شود با تشخیص و توصیه وزارت صمت بنگاه‌های اقتصادی می‌توانند در یک فضای رقابتی امتیاز صادراتی خرید و فروش کنند.

{$sepehr_key_129508}

فرزین گفت: یکی از مشکلات موجود، چالش در رابطه با بازگشت ارز به کشور است که امیدواریم با رونمایی و افتتاح ابزار‌های جدید انگیزه مناسبی برای بنگاه‌های اقتصادی ایجاد شود تا منجر به تامین مالی و ثبات در بازار ارز شود.

وی در پایان ادامه داد: با این حال در کنار اقدامات صورت گرفته، بانک مرکزی در تلاش است با ابزار‌های جدیدتر شرایط سرمایه‌گذاری و تامین مالی را تسهیل کند، چراکه در سال جاری به علت اینکه قیمت جهانی نفت تا حدودی کاهشی بود درآمد‌های ارزی نیز با کاهش اندکی رو‌به‌رو شد که بر اساس آن، در تلاش هستیم با استفاده از ابزار‌های مالی جدید شرایط تامین ارز در کشور را در جهت رشد و توسعه اقتصادی تسهیل کنیم.

منبع: تسنیم