سیاست‌های غلط ترامپ کار دست دلار داد | سقوط تاریخی دلار رقم خورد

به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه فایننشال تایمز طی گزارشی نوشته، دلار آمریکا در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ بدترین عملکرد خود از سال ۱۹۷۳ را ثبت کرده است چراکه سیاست‌های تجاری و اقتصادی دونالد ترامپ باعث شده سرمایه‌گذاران جهانی نسبت به نگهداری این ارز مسلط جهان تجدیدنظر کنند.

دلیل این سقوط تاریخی

سیاست‌های اقتصادی و تجاری پرتنش دولت ترامپ شامل جنگ‌های تعرفه‌ای، افزایش شدید بدهی عمومی با تصویب لایحه مالیاتی ۳.۲ تریلیون دلاری و تضعیف استقلال فدرال رزرو بوده است.

شاخص دلار که قدرت این ارز را در برابر سبدی متشکل از شش ارز دیگر شامل پوند، یورو و ین اندازه‌گیری می‌کند، تا این زمان از سال جاری میلادی، بیش از ۱۰ درصد سقوط کرده است. این بدترین شروع سال برای دلار از زمان پایان نظام «برتون وودز» مبتنی بر پشتوانه طلا، محسوب می‌شود.

{$sepehr_key_134351}

شاخص دلار در برابر این ارز‌های رقیب به پایین‌ترین سطح سه سال اخیر رسیده؛ در حالی که برخلاف پیش‌بینی‌ها، یورو ۱۳ درصد رشد کرده و به بالای ۱.۱۷ دلار صعود کرده است. استراتژیست بازار ارز در بانک آی‌ان‌جی، فرانچسکو پسوله می‌گوید: «دلار تبدیل به سیبل سیاست‌های متغیر و غیرقابل پیش‌بینی در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ شده است.»

به نوشته این روزنامه اقتصادی، افزایش انتظارات برای کاهش مکرر نرخ بهره توسط فدرال رزرو، تحت فشار کاخ سفید، به خروج گسترده سرمایه از بازار‌های دلاری دامن زده است. بانک‌های مرکزی و سرمایه‌گذاران نهادی در سراسر جهان به‌طور فزاینده‌ای در حال کاهش وابستگی به دلار در ذخایر خود هستند و در مقابل، به سمت دارایی‌های امن‌تری مانند اوراق قرضه آلمان و طلا، که هر دو به رکورد‌های تاریخی جدید دست یافته‌اند، حرکت می‌کنند.

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، با وجود آنکه دلار همچنان نقش کلیدی خود را به‌عنوان ارز غالب ذخایر جهانی حفظ کرده است، نگرانی‌ها درباره ثبات اقتصاد آمریکا به شدت افزایش یافته و این نگرانی‌ها احتمال افت بیشتر ارزش دلار را تقویت می‌کند.

بلومبرگ هم در گزارش جداگانه‌ای، سقوط شاخص دلار آمریکا در شش ماه نخست سال جاری را بدترین عملکرد نیمه اول سال از زمانی که ریچارد نیکسون رئیس‌جمهور بود، دانسته و نوشته که نیمه اول سال ۱۹۷۳ شاخص دلار ۱۴.۸ درصد سقوط کرده بود.

این خبرگزاری اقتصادی هم ابهامات مربوط به سیاست‌های تجاری و تعرفه‌ای دونالد ترامپ، به‌علاوه فشار او بر فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره، دلیل تاثیر منفی بر ارزش دلار دانسته است.

دلار آمریکا پس از سقوط به پایین‌ترین سطح چندساله، به نظر می‌رسد که در مسیر افت بیشتر قرار دارد. دلیل این چشم‌انداز منفی، انتظارات برای سیاست‌های انبساطی‌تر فدرال رزرو (کاهش نرخ بهره)، داده‌های اقتصادی ضعیف‌تر و افزایش بی‌ثباتی در سیاست‌های دولت است؛ همه این عوامل به شدت بر ارزش دلار فشار وارد کرده‌اند.

{$sepehr_key_134352}

تبعات این روند برای اقتصاد آمریکا چیست؟

دلار ضعیف می‌تواند به صادرات آمریکا کمک کند و واردات را گران‌تر کند، هرچند به دلیل تهدید‌های تعرفه‌ای، این اثرگذاری در حال حاضر چندان قابل پیش‌بینی نیست.

منبع: خبرآنلاین