به گزارش شهرآرانیوز؛ معصومه زینلپور اظهار کرد: : سلامت روان بهزیستی عاطفی، روانی و اجتماعی، فرد را در بر میگیرد و شامل توانایی فرد در مدیریت احساسات، تفکر، رفتار، سازگاری با تغییرات و مقابله با چالشهای زندگی است.
وی تصریح کرد: خانواده، بهعنوان عنصر اصلی سلامت روان شناخته میشود و خانوادهها با فراهم کردن محیطی امن و محبت آمیز، به کاهش استرس و اضطراب کمک میکنند و زمینهساز رشد اجتماعی و عاطفی افراد میشوند.
این کارشناس مطالعات خانواده بیان کرد: نقش مادر در سلامت روانی خانواده بسیار حیاتی و مهم است و مادر بهعنوان کانون خانواده و نخستین کسی که کودک با او ارتباط برقرار میکند، نقش اساسی در شکلگیری شخصیت و سلامت روانی کودک دارد و تامین محیطی امن و آرام، آموزش و پرورش صحیح، و برقراری ارتباط عاطفی سالم از جمله وظایف مادر در این زمینه است و متخصصان تاکید میکنند که سلامت روان مادر بر سلامت روان کودک و سایر اعضای خانواده تاثیر مستقیم دارد.
زینلپور با اشاره به اینکه مادر خانواده با تنظیم ارتباطات خانوادگی و تعامل سازنده با همسر و فرزندان نقشی اساسی در بهبود و ارتقای سلامت روان خانواده ایفا میکند، عنوان کرد: امروز با وجود اخبار منفی و بد و گاهی اوقات با افزایش حضور همسر و فرزندان در خانه، مادر نقش بهسزایی در بهبود و ارتقای بهداشت روانی یک خانواده ایفا میکند.
وی خاطرنشان کرد: همدلی مادر با خانواده و همچنین تصور و درک موقعیت همسر و فرزندان موجب بیان مسائل و مشکلات، نیازها، احتیاجات و گفتوگو با مادر شده است و در نتیجه این روند، خانواده بدون قضاوت به برداشتهای متعددی که از یک موقعیت یکسان حاصل میشود، توجه میکنند.
منبع: ایرنا
{$sepehr_key_134408}