جذب داوطلب در ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی خراسان رضوی

به گزارش شهرآرانیوز؛ وقوع جنگ تحمیلی از سوی دشمن متخاصم در هفته‌های گذشته، لزوم آمادگی سطوح مختلف را در آن شرایط بیش از گذشته مورد توجه قرار داد تا چه مسئولان و چه سطوح مختلف جامعه در شرایط بحرانی بتوانند مدیریت‌های لازم را داشته باشند.

در همین راستا رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان در نشستی خبری با بیان اینکه آمادگی در شرایط حساس و جنگی نه‌تنها التهاب‌برانگیز نیست، بلکه آرامش‌بخش است، اظهار کرد: با توجه به تجربه‌ای که صورت گرفت آمادگی برای گذر از بحران‌ها در شرایط خاص موضوع بااهمیتی است.

محسن ذاکریان یادآورشد: براین اساس سازمان بسیج جامعه پزشکی از تاریخ ۲۳خرداد ماه و با آغاز حمله دشمن متخاصم به خاکمان، با تلاش و همت جمعی از داوطلبان، ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی ارائه خدمات را با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط راه‌اندازی کرد. این ستاد با هدف سازمان‌دهی و هدایت نیرو‌های مردمی در کمیته‌های مختلف، فراخوانی گسترده برای جذب داوطلب داد.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با اشاره به استقبال بی‌نظیر مردم و اعلام آمادگی نزدیک به ۳۰۰۰نفر از داوطلبان، گفت: بخش درخور توجهی از این عزیزان را نیرو‌های متخصص و متعهد تشکیل می‌دهند.

ارائه آموزش‌های لازم در شرایط بحران

وی با اشاره به اهمیت آموزش در ارتقای سطح کیفی خدمات، از برگزاری دوره‌های آموزشی متعدد حضوری و مجازی برای هزاران نفر خبر داد و گفت: این آموزش‌ها در سطوح مختلف تخصصی و غیرتخصصی ارائه شده است تا بتوانیم بهترین خدمات را به نیازمندان ارائه دهیم.

ذاکریان در ادامه به تشریح جزئیات سازمان‌دهی نیرو‌ها پرداخت و افزود: تاکنون حدود هفتصد نفر از داوطلبان در حوزه‌های تخصصی درمانی از جمله اورژانس‌ها، مراکز انتقال خون و بخش‌های تعیین هویت مشغول خدمت شده‌اند و آموزش‌های تخصصی خود را به طور مستمر ادامه می‌دهند. وی همچنین از روند آماده‌سازی و آموزش حدود پانصد نفر دیگر در قالب تیم‌های امدادی محلات خبر داد و تأکید کرد: این تیم‌ها برای ارائه خدمات اولیه و حمایتی در سطح محلات آموزش می‌بینند تا در مواقع لزوم، یاری‌رسان هم‌وطنان خود باشند.

آغاز گام دوم فراخوان داوطلبان

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان با بیان اینکه گام اول این طرح با موفقیت برداشته شده است، گفت: گام دوم فراخوان داوطلبان نیز شروع شده و از عموم مردم دعوت می‌کنیم تا با پیوستن به این پویش انسانی، بار دیگر ایثارگری و همدلی خود را به نمایش بگذارند.

وی با تأکید بر اهمیت مشارکت همگانی، اظهار داشت: ما با افتخار از همه عزیزانی که تمایل به خدمتگزاری در این عرصه را دارند، می‌خواهیم در این فراخوان شرکت کرده و به جمع خادمان مردم در این خاک مقدس بپیوندند. هدف ما خدمت بی‌منت به مردم شریف ایران است. این اقدام ارزشمند سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی، نشان از تعهد این سازمان به خدمت‌رسانی در شرایط بحرانی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای یاری رساندن به هم‌وطنان دارد. جزئیات بیشتر و نحوه ثبت‌نام داوطلبان از طریق کانال‌های رسمی اطلاع‌رسانی این سازمان دردسترس خواهد بود.

{$sepehr_key_134459}

آمادگی جامعه و سلامت روان در شرایط بحرانی

ذاکریان با اشاره به اهمیت آمادگی مردم در رویارویی با حوادث و بحران‌ها، بر لزوم آموزش‌های خودامدادی و توجه ویژه به سلامت روان در خانواده‌ها تأکید کرد. وی بخش درخور توجهی از جراحات در حوادث را ناشی از فرار‌های هیجانی و تمرین‌نشده دانست و گفت: حتی مجهزترین شهر‌های دنیا نیز بدون آگاهی و آموزش مردم نمی‌توانند از بروز بسیاری از آسیب‌ها جلوگیری کنند.

ذاکریان با بیان اینکه ۸۰درصد جراحات در شرایط بحرانی، جراحات جنگی محسوب می‌شوند که بسیاری از آنها با اقدامات پیشگیرانه و آموزش‌های ساده قابل کاهش است، تصریح کرد: شکستن شیشه، تخریب ساختمان و حتی ریزش آب می‌تواند منجر به جراحات شود که اگر مردم بدانند چگونه در این شرایط واکنش نشان دهند، می‌توان از بسیاری از این اتفاقات جلوگیری کرد.

وی در ادامه به اهمیت سلامت روان در خانواده‌ها، به‌ویژه در خانواده‌های دارای فرزند اشاره کرد و افزود: در شرایط بحرانی، والدین باید هوشیاری بیشتری داشته باشند و همانند دوران جنگ، تمام حواس خود را جمع کنند. بررسی اخبار و انتقال هیجانات می‌تواند آسیب‌زا باشد، زیرا دنیای کودکان با بزرگسالان متفاوت است و انتقال استرس و اضطراب به آنها می‌تواند عواقب درمانی دشوارتری داشته باشد.

ذاکریان با پذیرش کمبود‌ها در اطلاع‌رسانی و رساندن این مباحث به مردم، بر لزوم همکاری بین‌بخشی تأکید کرد و گفت: ما باید محتوای علمی و فاخر را در قالب‌های مخاطب‌پسند به دست مردم برسانیم. صرف صحبت‌کردن یک فرد کافی نیست و باید آموزش‌ها به‌درستی منتقل شود.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان همچنین به فعالیت‌های کمیته‌های مردمی در مساجد و محلات اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با این کمیته‌ها ارتباط برقرار کرده‌ایم و اطلاعات را منتقل می‌کنیم، اما هنوز دسترسی ما به بسیاری از رسانه‌ها و مجموعه‌هایی که می‌توانند پل ارتباطی با مردم باشند، محدود است.

ذاکریان از اصناف، ادارات، رسانه‌ها و مجموعه‌های مختلف دعوت کرد تا با این حوزه همکاری کنند و آمادگی خود را برای ارائه محتوای تخصصی و علمی در زمینه آمادگی جامعه و سلامت روان در شرایط بحرانی اعلام کنند. وی ابراز امیدواری کرد که با این همکاری‌ها، مردم بتوانند با آمادگی بیشتری با شرایط بحرانی روبه‌رو شوند و هزینه‌های ناشی از این حوادث کاهش یابد.