در اوج فصل تعطیلات تابستانی، شرکتهای هواپیمایی اروپایی با چالش جدیدی روبهرو شدهاند؛ شرکت هواپیمایی «رایانایر» اعلام کرد که به دلیل اعتصاب سراسری مراقبان ترافیک هوایی در فرانسه، ناچار به لغو ۱۷۰ پرواز شده که این موضوع بیش از ۳۰ هزار مسافر را تحت تأثیر قرار داده است.
این اعتصاب در مقطعی حساس اتفاق افتاده، جاییکه سفرهای هوایی بهطور چشمگیری در حال افزایش است و هرگونه اختلال در خدمات پروازی به تشدید آشفتگی در حملونقل هوایی منجر میشود.
به گزارش رویترز، سازمان هواپیمایی کشوری فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که از شرکتهای هواپیمایی خواسته تا در روز ۴ ژوئیه (سیزدهم تیر) تعداد پروازهای خود در فرودگاههای پاریس را تا سقف ۴۰ درصد کاهش دهند. این تصمیم با هدف کاهش فشار بر حریم هوایی و مدیریت ریسک ناشی از کمبود مراقبان پروازی در دوران اعتصاب اتخاذ شده است.
شرکت «رایانایر» که به دلیل حجم بالای عملیات و گستره مسیرهای پروازیاش از شرکتهای بسیار آسیبپذیر در این بحران است، اعلام کرد که تأثیر اعتصاب تنها محدود به پروازهای ورودی یا خروجی فرانسه نیست، بلکه تمامی پروازهایی که از حریم هوایی این کشور عبور میکنند، از جمله مسیرهای بین بریتانیا و یونان یا اسپانیا و ایرلند را نیز دربرمیگیرد. این موضوع بار دیگر بر وابستگی شدید اجزای مختلف صنعت هوانوردی اروپا به یکدیگر و تأثیرات فرامرزی اعتصابات داخلی تاکید دارد.
در همین راستا، «مایکل اولیری» مدیرعامل شرکت «رایانایر» از کمیسیون اروپا خواست که برای حل بحران مزمن در خدمات کنترل ترافیک هوایی اتحادیه اروپا فوراً وارد عمل شود. وی از «اورسولا فوندرلاین» رئیس کمیسیون اروپا خواست که اقدامات عاجلی را برای اصلاح این بخش حیاتی که بهطور مستقیم بر زندگی میلیونها شهروند اروپایی تأثیر میگذارد، اتخاذ کند.
به گزارش رویترز، این بحران بار دیگر نیاز فوری به وجود یک سازوکار یکپارچه یا حداقل هماهنگ در سطح اروپا برای مدیریت بحرانها در صنعت هوانوردی را برجسته میسازد؛ سازوکاری که بتواند تأثیرات مکرر اعتصابات محلی را بر حملونقل هوایی منطقهای و بینالمللی به حداقل برساند. همچنین، این وضعیت چالشهای پیشروی صنعت هوانوردی اروپا را در سایه افزایش تقاضا، محدودیت منابع انسانی و فشار روزافزون اتحادیههای کارگری، بار دیگر در کانون توجه قرار میدهد.
{$sepehr_key_134704}
دلایل اصلی اینگونه اعتصابات در فرانسه عمدتاً به اختلافات بر سر دستمزدها و شرایط کاری در بخش کنترل پرواز بازمیگردد. این نخستین بار نیست که چنین تحرکات صنفی در این کشور باعث اختلال در ناوبری هوایی اروپا میشود. در سالهای اخیر، اعتصابات مکرر مراقبان پروازی فرانسوی باعث آشفتگی گسترده در پروازهای اروپا شده است؛ چراکه حریم هوایی فرانسه بهعنوان یکی از شریانهای اصلی هوایی قاره، نقشی استراتژیک ایفا میکند.
در این شرایط، دهها هزار مسافر ناچار به لغو یا تغییر برنامههای سفر خود در لحظات پایانی شدهاند؛ صحنهای تکراری در تابستانهای اروپا که بار دیگر ناکارآمدی سیاستهای هوایی در مدیریت بحرانهای داخلی و نبود هماهنگی مؤثر میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا را برجسته میسازد.
این وضعیت بهویژه در حالی رخ میدهد که نهادهای اروپایی بهجای تمرکز بر حل مشکلات زیرساختی و انسانی در داخل اروپا، منابع و توجه خود را صرف حمایت از رژیمهایی، چون اسرائیل کردهاند که نهتنها نقشی در رفاه و امنیت اروپاییها ندارند، بلکه خود عامل بیثباتی در سطح بینالملل هستند.
به نظر میرسد زمان آن فرا رسیده که سیاستگذاران اروپایی اولویتهای خود را بازبینی کرده و به جای هزینهکردهای سیاسی بیرونی، برای حفظ ثبات و کارآمدی در بخشهایی مانند هوانوردی، گامهای اساسی بردارند.
منبع: فارس