دکتر ناصر مقامی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار کرد: مقایسه آمارهای چهار ماه اول سال جاری با مدت مشابه سال گذشته نشاندهنده کاهش قابلتوجهی در تعداد موارد مثبت بروسلوز در دامهای سنگین است؛ به طوری که از ۵۸ مورد مثبت در سال گذشته، تنها دو مورد در گاوداریهای تحت پوشش امسال شناسایی شده است که این میزان کاهش ۹۰ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: بیماری بروسلوز یا تب مالت، یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان بوده که مهمترین علامت بالینی آن در حیوانات، سقط جنین است. این بیماری عمدتاً از طریق مصرف لبنیات آلوده و غیرپاستوریزه و همچنین تماس با ترشحات دام بیمار به انسان منتقل میشود.
دکتر مقامی با اشاره به اقدامات انجامشده برای کنترل بیماری بیان کرد: به منظور کنترل بیماری، مراقبت فعال در گاوداریهای صنعتی و نیمهصنعتی با استفاده از روش خونگیری و معدومسازی دامهای مثبت انجام میپذیرد. در همین راستا، در سهماهه اول امسال، تعداد ۱۸ هزار و ۹۳۲ رأس گاو و گوساله خونگیری و آزمایش شدهاند که از این تعداد، تنها دو مورد مثبت شناسایی شد.
{$sepehr_key_135042}
این مسئول همچنین به اهمیت واکسیناسیون در ایمنسازی دامها اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت ایمنسازی دامهای حساس با استفاده از روش واکسیناسیون، تا ۱۵ تیرماه ۱۴۰۴ تعداد ۵۹۲ هزار رأس دام سبک و ۳۳ هزار رأس دام سنگین نیز واکسن بروسلوز دریافت کردهاند.
در پایان، دکتر مقامی از شهروندان درخواست کرد که برای حفظ سلامت خود و پیشگیری از ابتلا به این بیماری، در هنگام مصرف لبنیات از فرآوردههای پاستوریزه استفاده کنند یا شیر خام را قبل از مصرف حداقل به مدت پنج دقیقه بجوشانند.
لازم به یادآوری است که روز ششم جولای مصادف با پانزدهم تیرماه، به عنوان روز جهانی مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام (زئونوز) نامگذاری شده است.