به گزارش شهرآرانیوز؛ جواد خدایی امروز، ۱۷ تیرماه، در نخستین گردهمایی فعالان صنعت نیروگاههای تجدیدپذیر استان خراسان رضوی که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: مبتنی بر اسناد فرادست و برنامههای پیش رو در کشور، دولت طرحی را برای تولید ۳۰ هزار مگاوات از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر در برنامه دارد که سهم استان خراسان رضوی، ۳ هزار مگاوات است. افق این طرح برنامه پنجساله هفتم است، اما ما برنامه استان را سهساله در نظر گرفتیم که ممکن است نیاز به تمدید نیز داشته باشد.
وی بیان کرد: این موضوع مهم است که روندها و فرایندهای مشاهدهشده بهنسبت سالهای گذشته، تفاوتهای جدی دارد؛ به طور مثال متقاضیان برای مجوز احداث نیروگاه، تخصیص یا واگذاری زمین یا برای برخی مسائل دیگر ماهها معطل بودند، تسهیل این شرایط میتواند برنامه را تحققپذیرتر کند؛ البته حتماً موانعی هم وجود دارد که طبیعی است و این موانع باید حلوفصل شود.
جانشین رئیس ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر خراسان رضوی افزود: بخشی از موارد به اختیاراتی برمیگردد که به استانها واگذار خواهد شد. تأمین مالی، واردات و تجهیزات موضوعاتی هستند که الزاماً مسائل تخصصی حوزه برق نیستند، اما پشتیبانی این پروژه را دنبال میکنند که امیدواریم با پیگیریهای انجامشده، این پشتیبانی به بهترین نحو انجام شود؛ بااینحال ما نمیتوانیم کار را به تأمین همه شرایط موکول کرده و بعد اقدام کنیم.
خدایی با بیان اینکه ما ناگزیر هستیم به کارهایی که در گذشته کمتر به آن پرداخت شده، بیشتر بپردازیم و بخشهای نشدنی را شدنی کنیم، عنوان کرد: فقط در سال ۲۰۲۳، به میزان ۴۱۳ گیگابایت انرژی تجدیدپذیر در دنیا تولید شده است. اگر تا سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در کشور این عدد ۱۷۰۰ مگاوات بوده، به این معنی نبوده که نمیتوانستیم این کار را انجام دهیم، این کار شدنی بوده است؛ به نظر میآید به هر دلیلی امروز در فضای حکمرانی کشور ما در حوزه انرژی به این نتیجه رسیدیم که این موضوع نیاز به توجه بیشتری دارد.
{$sepehr_key_135425}
مشاور عالی استاندار و مسئول پیگیری پروژههای کلان و طرحهای ویژه خراسان رضوی ادامه داد: دولت هدفگذاری ۳۰ هزار مگاواتی را در برنامه پنجساله هفتم در نظر گرفته که عدد دوری نیست؛ حتماً لوازم، موانع و اماواگرهایی دارد و نیازمند همگرایی است. مهمترین سرمایه ما برای مسیر توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، در گام اول آگاهی و بعد اراده ماست؛ نه پول و توان فنی ما.
وی خاطرنشان کرد: باید در حل مسائل مشارکت کنیم. درخصوص نیروی انسانی نیز باید برنامهریزی دقیق صورت بگیرد. یک سال است پیگیر احداث شهرک صنعتی تخصصی انرژی به مساحت هزار هکتار در شهرک صنعتی هستیم. ما الان ۴۵۰۰ مگاوات پروانه معتبر صادرشده داریم. برخی به هر انگیزهای کار نکردند و مؤثر نیستند؛ بنابراین باید به افرادی که مؤثرتر هستند، بیشتر کمک شود.
جانشین رئیس ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر خراسان رضوی اضافه کرد: ما اجازه نمیدهیم یک متر زمین دست کسی بماند که کار نکرده است. به موضوع بازپسگیری زمین از کسانی که کار نمیکنند، ورود جدی خواهیم داشت.
خدایی با اشاره به اینکه تا پایان سال ۱۴۰۲، مقدار ۵۱ مگاوات و تا سال ۱۴۰۳، مقدار ۱۲۹ مگاوات انرژی تجدیدپذیر داشتیم، تصریح کرد: ۱.۵ برابر آنچه قبلاً تجدیدپذیر داشتیم، ظرف یک سال ایجاد کردیم. از ابتدای سال نیز ۲۰ مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر ایجاد شده، اما پروژههای درحالاجرا نیز در استان داریم. هدف ما ۲۷۰ مگاوات معادل ۹ درصد برنامه سهساله است.
مشاور عالی استاندار و مسئول پیگیری پروژههای کلان و طرحهای ویژه خراسان رضوی گفت: فعلاً خبری در حوزه تسهیلات نیست؛ البته ایدههایی وجود دارد و ما سرمایهگذاران را نیز داریم که با منابع خود در نیروگاههای بزرگمقیاس کار میکنند و باید راه را به آنها نشان داد.
وی با بیان اینکه ما برای اولین بار دنبال این بودیم نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر و بهینهسازی مصرف برق که فقط در تهران برگزار میشد، در استان خراسان رضوی و در مشهد برگزار شود، عنوان کرد: این نمایشگاه با مشارکت تمامی دستگاههای مرتبط و مجموعه نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار خواهد شد. برای این منظور، تفاهمنامهای به امضای استاندار و جناب آقای طرزطلب، رئیس سازمان ساتبا، رسید.
جانشین رئیس ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر خراسان رضوی افزود: امیدواریم با مشارکت همه تولیدکنندگان، تأمینکنندگان، مجریان و سرمایهگذاران حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر، این نمایشگاه در شهریورماه برگزار شود. این نمایشگاه فرصت خوبی برای عرضه توانمندیها، حل مسائل و رفع موانع و نیز نزدیکشدن ارتباطات فعالان این عرصه است.