اتصال ۱۴۶ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در خراسان رضوی به شبکه برق

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا خدابنده روز سه‌شنبه در نخستین گردهمایی فعالان صنعت نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی که در مشهد برگزار شد، از برنامه‌ریزی برای افزایش سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر در تولید برق استان به میزان سه هزار مگاوات تا افق ۱۴۰۶ خبر داد و افزود: این هدف‌گذاری شامل هزار مگاوات نیروگاه بادی و ۲ هزار مگاوات خورشیدی تا سه سال آینده در استان می‌شود.

وی ادامه داد: تا سال ۱۴۰۶، هدف‌گذاری برای تولید ۳۲۶ مگاوات در بخش کشاورزی، ۶۹۲ مگاوات در بخش صنعت، ۵۵ مگاوات در بخش خانگی، ۵۳ مگاوات در بخش اداری و هزار و ۸۷۴ مگاوات از طریق سرمایه‌گذاری انجام شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی راه‌اندازی نخستین دفتر منطقه‌ای سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی ایران (ساتبا) در خراسان رضوی را گامی بی‌سابقه در کشور دانست و گفت: با تفویض اختیارات ساتبا به استان، بستر لازم برای تسریع در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر فراهم شده است که در این راستا فرآیند صدور مجوز‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی از سه ماه به ۳۵ روز کاهش یافت.

خدابنده همچنین خراسان رضوی را استانی پیشرو در تشکیل ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر دانست و افزود: این ستاد شامل رییس (استاندار)، جانشین (مشاور استاندار)، رییس دبیرخانه (مدیرعامل شرکت توزیع برق استان) و کمیته‌های تخصصی سرمایه‌گذاران، صنعت، کشاورزی، اداری - خانگی- تجاری، امور فنی و اجرایی، رسانه، تامین مالی، زمین، رصدخانه و هماهنگی امور شهرستان‌ها می‌شود.

وی درباره وضعیت کنونی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی تا ۱۱ تیرماه امسال اظهار کرد: هم اکنون ۲ هزار و ۹۶۶ واحد نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۱۸.۶۳ مگاوات در بخش خانگی، ۱۸۴ واحد با ظرفیت ۲.۵۹ مگاوات در بخش اداری، ۴۳۳ واحد با ظرفیت ۲۶.۶۷ مگاوات در بخش کشاورزی، ۱۰۳ واحد با ظرفیت ۲۱.۷۴ مگاوات در بخش صنعتی، ۲۹ واحد با ظرفیت ۷۶.۷۵ مگاوات در بخش خصوصی نصب است.

خدابنده اضافه کرد: از سوی دیگر شرکت‌های توزیع برق خراسان رضوی و توزیع برق مشهد نیز موظف به ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر سه مگاواتی دولتی هستند که شامل ۲۶ ساختگاه (محل نصب نیروگاه) با ظرفیت ۷۸ مگاوات است، از این تعداد ۱۷ ساختگاه به ظرفیت ۵۱ مگاوات مربوط به شرکت توزیع برق استان و ۹ ساختگاه با ظرفیت ۲۷ مگاوات مربوط به شرکت توزیع برق مشهد است.

وی اضافه کرد: برای نخستین بار در کشور طی انعقاد تفاهمنامه با ۱۲ دانشگاه دولتی خراسان رضوی از مدیران دانشگاه‌ها دعوت به عمل آمد تا برای ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در زمین‌های متعلق به دانشگاه اقدام کنند.

رییس دبیرخانه ستاد انرژی‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت کنونی نیروگاه‌های بادی استان گفت: هم اکنون ۵۴ مگاوات نیروگاه بادی متصل به شبکه وجود دارد که با برنامه‌ریزی انجام شده این ظرفیت طی سه سال آینده باید به هزار مگاوات افزایش یابد.

خدابنده همچنین در خصوص نیروگاه‌های خورشیدی افزود: در طول ۱۲ سال گذشته، ۹۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی به شبکه متصل شده و برنامه‌ریزی شده است که در سه سال آینده این رقم به ۲ هزار مگاوات برسد، این هدف‌گذاری نیازمند افزایش ۸۷ برابری فعالیت‌ها در واحد زمان است.

انرژی تجدید پذیر از فرایند‌های طبیعی حاصل می‌شود که به‌طور مداوم تجدید می‌شوند که در این تعریف برق و گرمای تولید شده از خورشید، باد، اقیانوس، برق آبی، زیست توده، منابع زمین گرمایی و سوخت‌های زیستی و هیدروژن حاصل از منابع تجدید پذیر وجود دارد.