به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر مردانی اظهار کرد: برای بهرهبرداری تربیتی و روانشناختی از محرم، باید برنامهها را بهگونهای طراحی کنیم که هم شور و هیجان، هم سوگ و عاطفه، و هم شناخت و معرفت را در کودکان و نوجوانان تقویت کند. این کار مستلزم توجه به سن، روحیات و سطح درک آنان است تا بتوانیم پیام عاشورا را به بهترین شکل منتقل کنیم.
وی با اشاره به اینکه محرم برای بسیاری از کودکان و نوجوانان همراه با شور و اشتیاق است، ادامه داد: برنامههایی مانند سینهزنی، زنجیرزنی، دستههای عزاداری، تعزیه و مراسم سخنرانی، فضایی پرشور ایجاد میکنند. این شور و نشاط، بهخصوص برای نوجوانان، جذابیت دارد و میتواند در جذب آنان به فرهنگ عاشورا مؤثر باشد.
این پژوهشگر کودک ونوجوان افزود: باید توجه داشت که این برنامهها باید متناسب با سن و درک کودکان و نوجوانان تنظیم شود تا علاوه بر حفظ هیجان، جنبههای تربیتی و معنوی نیز تقویت گردد.
مردانی با اشاره به اینکه محرم برای بسیاری از کودکان و نوجوانان همراه با شور و اشتیاق است. برنامههایی مانند سینهزنی، زنجیرزنی، دستههای عزاداری، تعزیه و مراسم سخنرانی، فضایی پرشور ایجاد میکنند، یادآور شد: این شور و نشاط، بهخصوص برای نوجوانان، جذابیت دارد و میتواند در جذب آنان به فرهنگ عاشورا مؤثر باشد. اما باید توجه داشت که این برنامهها باید متناسب با سن و درک کودکان و نوجوانان تنظیم شود تا علاوه بر حفظ هیجان، جنبههای تربیتی و معنوی نیز تقویت شود.
وی بیان کرد: در سنین پایینتر، بهتر است بر جنبههای مثبت و الگوبرداری از شخصیت امام حسین (ع) تأکید شود، در حالی که برای نوجوانان میتوان عمیقتر به تحلیل حوادث پرداخت و به سوالات آنان پاسخ داد. پاسخگویی به پرسشهای نوجوانان باید با دقت و بر اساس سطح درک آنان باشد تا بتوانند ارتباط بهتری با واقعه عاشورا برقرار کنند.
این پژوهشگر کودک و نوجوان اضافه کرد: برای کودکان زیر سه سال، باید بهصورت هوشمندانه و تفکیکشده عمل نمود. همین که والدین لباس مشکی میپوشند و فضای خانه را با نمادهای عزاداری مانند پرچم سیاه، بنرهای مشکی، عَلَم و… هماهنگ میکنند و خانه بوی محرم میدهد، کافی است. کودک این تفاوت را احساس میکند.
منبع: فارس
{$sepehr_key_135911}