روال عادی در پردیس تئاتر مستقل مشهد | سایه‌های ترس و جست‌وجوی آزادی در دل طنزی تلخ

به گزارش شهرآرانیوز، زندگی گاهی شبیه نمایشی می‌شود که در آن هر لحظه پر از تصمیم‌های سخت و انتخاب‌هایی است که پشتشان ترس و تردید پنهان است. در دل چنین فضایی، جایی که ترس حکم‌فرماست و سکوت سنگین‌تر از هر حرفی، داستانی شکل می‌گیرد از آدم‌هایی که تلاش می‌کنند در برابر فشار‌ها و فضای دیکتاتوری دوام بیاورند. «روال عادی» نمایشی است که به این پیچیدگی‌ها و تناقض‌ها می‌پردازد؛ اثری که هنوز روی صحنه نرفته، اما آماده است تا به زودی در پردیس تئاتر مستقل مشهد روی صحنه برود و تماشاگرانش را با خود همراه کند.

این نمایش روایتگر فضای روانی یک جامعه است؛ جایی که ترس انسان‌ها را به انتخاب‌هایی می‌رساند که گاه غیرمنتظره و دور از عقل به نظر می‌رسند. داستان جاسوسی که در دل خود امید به آزادی و رهایی دارد، اما مسیر رسیدن به آن پرپیچ‌وخم است. «روال عادی» در عین سادگی متن، با پیچیدگی‌های روان‌شناسانه و طنز تلخ، تصویری متفاوت از مواجهه با ترس و فشار ارائه می‌دهد.

برای درک بهتر این اثر و آشنایی با دغدغه‌ها و چالش‌های پیش روی تیم تولید، با «مسعود قربانی»، کارگردان این نمایش، گفت‌و‌گو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

مسعود قربانی، درباره روند شکل‌گیری این اثر بیان کرد: ایده اجرای این نمایش حاصل شش سال درگیری ذهنی من با یک متن نمایشی است. در طول این مدت، با فاصله‌های زمانی مختلف سعی کردم به شیوه‌های گوناگون این نمایشنامه را اجرا کنم، اما درنهایت تصمیم گرفتم به سراغ نسخه اصلی بروم.

او ادامه داد: نمایش درباره فضایی دیکتاتوری و پر از ترس است؛ جایی که ترس، انسان‌ها را به تصمیماتی می‌رساند که گاه عجیب و دور از انتظار است. موضوع جاسوسی در این اثر مطرح می‌شود، اما آنچه برایم اهمیت داشت، روند رسیدن شخصیت‌ها به رهایی و آزادی بود، مخصوصاً در مورد شخصیت اصلی که جاسوس است.

اجرای نمایشی سخت با طعمی از طنز تلخ

کارگردان نمایش درباره فضای اثر تصریح کرد: این نمایشنامه ساده نیست، اما پیچیدگی‌اش از جنس روان‌شناسی است. در دل جدیت و اضطراب، طنز تلخی وجود دارد که به شکل زیرپوستی در سکانس‌ها جریان دارد. همین تلفیق طنز تلخ با فضای دیکتاتوری، چالش بزرگی برای ما در اجرای نمایش بود.

قربانی تأکید کرد: حتی در اجرای اثر هم بزرگ‌ترین چالش، مربوط به شرایط بیرونی بود. بعد از جنگ اخیر، تردید زیادی داشتیم که آیا اجرای چنین‌نمایشی در این فضا کار درستی است یا نه، اما درنهایت تصمیم گرفتیم اجرا را شروع کنیم و واکنش مخاطب را ببینیم.

بازیگر زن در نقش جاسوس

یکی از نکات قابل‌توجه نمایش «روال عادی» بازی یک زن در نقش جاسوس است. قربانی در این‌باره اضافه کرد: نازنین تفضلی، بازیگر نقش جاسوس، فارغ‌التحصیل کارشناسی‌ارشد بازیگری از دانشگاه تربیت مدرس است. نقش مقابل او را مهرداد خامسی، دیگر بازیگر این نمایش با مدرک کارشناسی‌ارشد از همان دانشگاه ایفا می‌کند. انتخاب این دو نفر به دلیل شناخت عمیقشان از فضا‌های روانی نمایشنامه و تجربه‌شان در ایفای نقش‌های دشوار بود.

تئاتری برای مخاطب بزرگسال

قربانی درباره مخاطب این نمایش خاطرنشان کرد: این اثر برای مخاطب بزرگسال طراحی شده و رده سنی آن مثبت ۱۶ سال است. این اثر در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۰:۳۰ از شنبه (۲۱ تیرماه ۱۴۰۴) در پردیس تئاتر مستقل روی صحنه می‌رود و مدت آن ۶۰ دقیقه است؛ البته چون شرایط اجرای ما هنوز صددرصد قطعی نیست، به‌جز افتتاحیه، باقی اجرا‌ها به‌صورت روزانه برنامه‌ریزی شده‌اند و در صورت استقبال، احتمال تمدید وجود دارد.

{$sepehr_key_135917}