به گزارش شهرآرانیوز؛ نغمه وطندوست با اشاره به اینکه ادبیات کودک نقش بسیار مؤثری در فرآیند شکلگیری هویت فرهنگی و ملی کودکان ایفا میکند، اظهار کرد: روانشناسان معتقدند که شخصیت انسان در سالهای ابتدایی زندگی، یعنی از بدو تولد تا حدود ۵ سالگی و نهایتاً تا ۷ سالگی شکل میگیرد. این شخصیتسازی حاصل تعامل عوامل مختلفی است که در رأس آن خانواده قرار دارد و سپس جامعه، که در اینجا معادل فرهنگ در نظر گرفته میشود. سایر عناصر همچون گروه همسالان، نهاد مذهب و دیگر ساختارهای اجتماعی نیز در این فرآیند نقش دارند.
وی ادامه داد: در نتیجه هویت کودک چه از منظر فردی و چه اجتماعی در همین سالهای ابتدایی پایهگذاری میشود. بنابراین هرگونه آسیب یا تأثیر مثبت در این دوره زمانی میتواند پیامدهای بلندمدتی بر شخصیت و هویت کودک داشته باشد. ادبیات کودک نیز بهعنوان بخشی از ابزار فرهنگی در این میان نقشی پررنگ و بنیادین دارد.
این نویسنده کودک بیان کرد: اگر مادران ما با اسطورهها، افسانهها و ادبیات بومی آشنا شوند، خواهند توانست این مفاهیم را به صورت زنده و جذاب به کودکان منتقل کنند.
وطن دوست تاکید کرد: اگر بخواهیم هویت فرهنگی و ملی کودکانمان را حفظ کنیم و پرورش دهیم، باید از مسیر بازسازی و تقویت ادبیات کودک، با محوریت فرهنگ ایرانی و اسطورههای بومی حرکت کنیم و این امر جز با حمایت، آموزش و بازنگری بنیادین در رویکردمان به ادبیات کودک محقق نخواهد شد.
منبع: ایسنا
{$sepehr_key_135998}