ابراز نگرانی عضو هیئت‌رئیسه مجلس از افت شدید آموزش‌ بالینی برای دانشجویان پزشکی

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدجلیل میرمحمدی میبدی، با بیان اینکه نظام سلامت پس از انقلاب اسلامی پیشرفت‌های چشمگیری داشته است، گفت: امروز در دورافتاده‌ترین روستا‌های کشور، خانه بهداشت، مرکز بهداشت روستایی و مراکز جامع سلامت داریم و خدمات و جذب نیرو نسبت به گذشته رشد قابل توجهی داشته و دسترسی مردم به خدمات درمانی بسیار بهتر شده است

وی افزود: اما در عین حال، در کلان‌شهر‌ها در جایگزینی و توسعه بیمارستان‌ها عقب هستیم و با اینکه چهاردهم رویکرد و نگاه مثبتی در کلان نسبت به سلامت دارد، همچنان کار‌های اساسی باقی مانده که باید انجام شود و با محدودیت‌های بودجه‌ای نیز مواجه هستیم.

نظام ارجاع و پزشک خانواده؛ فرصت ازدست‌رفته ۲۰ساله

میرمحمدی با بیان اینکه اعتبارات پیش بینی شده برای حوزه سلامت با توجه به محدویت‌های بودجه‌ای نسبتا مطلوب بوده و نباید از انجام اقدامات اساسی در این حوزه غافل شد، با اشاره به معطل ماندن طرح پزشک خانواده، تصریح کرد: اگر ۲۰ سال پیش نظام ارجاع و پزشک خانواده به‌درستی اجرا می‌شد، امروز بسیاری از مشکلات ساختاری و هزینه‌های سنگین درمان حل شده بود. اما چون زیرساخت‌های لازم را فراهم نکردیم، ۳ الی ۳ سناریو و نسخه‌هایی که تاکنون برای اجرای این طرح نوشته شده، یکی پس از دیگری شکست خورده‌اند.

نماینده مردم میبد و تفت در مجلس دوازدهم، ادامه داد: سه عامل کلیدی، نبود اراده سیاسی در دولت، فقدان زیرساخت‌های اجرایی و نبود تخصیص بودجه هدفمند در شکست اجرای پزشک خانواده نقش داشته و تا زمانی که این سه مانع پابرجاست، اصلاحات ساختاری ممکن نیست.

آموزش بالینی در حال افول است

عضو هیات رئیسه مجلس همچنین نسبت به افت محسوس کیفیت آموزش بالینی هشدار داد و گفت: زیرساخت، استاد و فضای بالینی داریم، اما کیفیت آموزش به شدت افت کرده و معتقدم که عملکرد آموزشی وزارت بهداشت نیازمند بازنگری جدی است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، تأکید کرد: وزارت بهداشت باید رویکرد آموزشی خود را اصلاح کند تا آموزش حرفه‌ای و کیفی در دانشگاه‌ها احیا شود؛ چون آموزش ناکارآمد به طور مستقیم روی کیفیت درمان مردم تأثیر می‌گذارد. 

{$sepehr_key_136717}