به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس در روز جاری با رشد بیش از ۲۶ هزار واحد (۰.۹۸ درصد) به سطح ۲ میلیون و ۷۳۴ هزار واحد رسید. در بین سهامهای بورسی، نمادهای فارس، فملی، وپاسار، وبملت، وغدیر، شستا و شپنا بیشترین اثر مثبت را در رشد امروز شاخص کل داشتند.
شاخص هموزن و شاخص فرابورس نیز به ترتیب ۰.۲۲ و ۰.۵۹ درصد افزایش ارتفاع پیدا کردند.
باوجود بازاری سبزپوش، اما همچنان جریان خروجی پول حقیقیها از بازار ادامه دارد و امروز نیز یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان از بازار خارج شد.
حجم معاملات خرد امروز به ۱۸.۸ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد به ۶ هزار و ۸۲۴ میلیارد تومان رسید.
{$sepehr_key_136774}
مهمترین خبر امروز بازار بورس فروش اوراق تبعی با نماد «همیار» بود؛ اوراقی که از سوی شرکت بورس با هدف ایجاد اطمینان در بین سهامداران خرد، کاهش فشار فروش و تثبیت شرایط بازار عرضه شده است.
عرضه این اوراق از امروز، ۲۳ تیرماه، شروع شده و تا سهشنبه هفته آینده، ۳۱ تیر ۱۴۰۴، ادامه خواهد داشت. سهامدارانی که ارزش پرتفوی آنها در ۱۷ تیرماه به ۵۰۰ میلیون تومان میرسد (پرتفوهای کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان)، میتوانند تنها با خرید یک عدد از این اوراق به ارزش یک ریال، سهام خود را بیمه کنند.
از دیگر نکات خرید این اوراق عدم فروش هیچیک از سهمها تا سررسید (۱۶ تیر ۱۴۰۵) است.
گفتنی است تسویه این اوراق به صورت نقدی بوده و با خرید این اوراق، اصل سرمایه به همراه ۲۰ درصد سود تضمین میشود.
باوجود طرحهای حمایتی دولت از بازار سهام، مشکل بورس اکنون چیست؟
ولید هلالات، کارشناس مطرح بازار سرمایه، در صفحه شخصی خود در این رابطه نوشت:
«سرانه فروش از ۷۵ میلیون تومان در هر کد به ۵۰ میلیون تومان کاهش یافته و همچنین سرانه خرید از ۳۰ میلیون تومان در هر کد به ۴۴ میلیون تومان افزایش یافته است.
ریزش اخیر و عرضه سنگین نشان میدهد که موج نزول اخیر در کوتاهمدت به پایان رسیده و ما در منطقه اشباع فروش هستیم، اما برای رشد یا حداقل ثبات، نیازمند دو فاکتور هستیم. ارزش معاملات و سرانه خرید، باید افزایش یابد؛ اما برای تحقق این مسئله چهچیزی لازم است؟
حداقل لازم است که هیچ محرک منفی جدیدی ایجاد نشود. با این حال برای ثبات بازار نیازمند امیدواریهای جدیدی هستیم. این امیدواریها اگر از جنس بازار باشد و به طور مثال گزارش شرکتها برای فصل بهار، سود مناسبی را نشان دهد، میتوان امیدوار شد. در هر صورت در این نقطه از بازار شاهد اشباع فروش هستیم و طبیعی است که موج هیجانی فروش مشاهده نشود.»