به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سلمان سلطانی، با اشاره به اینکه مثانه عصبی نوعی بیماری است که در آن مثانه و ادرار تحت تأثیر مشکلات سیستم عصبی قرار میگیرند و شرایطی مانند سکته مغزی و بیماری پارکینسون میتواند منجر به ابتلا به این بیماری شود، خاطر نشان کرد: مثانه بسته به اعصاب درگیر و ماهیت آسیب بیش از حد فعال یا کم کار میشود.
وی با بیان اینکه مثانه اندامی توخالی است که در لگن یا پایین شکم قرار گرفته است و دو عملکرد مهم ذخیره و خارج کردن ادرار از بدن را برعهده دارد، تصریح کرد: در واقع بی اختیاری ادرار زمانی اتفاق میافتد که فرد نتواند جریان ادرار را کنترل کند؛ اگر مثانه نتواند به طور کامل تخلیه شود یا قبل از رسیدن فرد به دستشویی شروع به تخلیه ادرار کند، ذخیره ادرار میتواند مشکل ساز شود.
دکتر سلطانی بیان کرد: در صورت خالی نشدن مثانه، عدم کنترل ادرار و یا جمع شدن مثانه در اثر اسپاسم قبل از رسیدن فرد به دستشویی نشست ادرار رخ میدهد.
{$sepehr_key_136961}
دکتر سلطانی با بیان اینکه مثانه عصبی میتواند مادرزادی باشد که علل مختلفی خواهد داشت، اظهار کرد: عدم رشد ستون فقرات جنین در ماه اول بارداری، فلج مغزی، عدم وجود قسمتهای از ستون فقرات تحتانی باعث آسیب به مغز و مشکلاتی مانند مثانه عصبی در فرد میشود.
فوق تخصص ارولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علاوه براین بیماریهای مختلفی زمینه ابتلا به مثانه عصبی را فراهم میکند، گفت: سکته، بیماری پارکینسون، آسیبهای نخاعی، جراحیهای ستون فقرات، اختلال نعوظ، تروما یا حوادث، تومورهای سیستم عصبی مرکزی و مسمومیت با فلزات سنگین باعث ابتلا به مثانه عصبی میشود.
وی بیان کرد: جریان ادرار ضعیف یا کم، تکرر ادرار (روزانه هشت بار یا بیشتر)، نیاز شدید به دفع ادرار (احساس یا نیاز فوری به ادرار کردن)، ادرار دردناک از علائم ابتلا به مثانه عصبی است.
فوق تخصص ارولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف نوشیدنیهای کافئین دار مانند قهوه، نوشیدنیهای گازدار، غذاهای پرادویه و مرکبات میتواند در تشدید علائم مثانه عصبی مؤثر باشد، اظهار کرد:کاهش وزن نیز استرس مثانه را کاهش داده و نوعی درمان رفتاری به نام تأخیر در تخلیه ادرار میتواند به برخی افراد مبتلا به کنترل ادرار کمک کند.
وی با بیان اینکه دیابت کنترل نشده طولانی مدت میتواند به اعصاب، از جمله اعصابی که مثانه را کنترل میکنند، آسیب برساند اظهار کرد: دو نوع اصلی مثانه عصبی بیش فعال و کم کار وجود دارد که بسته به علت زمینهای و علائم درمانهای متفاوتی از جمله درمان دارویی، فیزیوتراپی، جراحی و سبک زندگی متفاوت است.
دکتر سلطانی بیان کرد: استرس یکی از عوامل مهمی است که سلامت جسم و روان را تحت تأثیر قرار میدهد، در میان اثرات مختلف استرس، تأثیر آن بر سلامت مثانه و پروستات یکی از موضوعات مهمی است که کمتر به آن پرداخته شده است. بسیاری از افراد ممکن است ندانند که ارتباط مستقیمی بین استرس مزمن و مشکلات ادراری یا پروستات وجود دارد بنابراین کنترل استرس در عملکرد بهتر بسیاری از اعضا مؤثر است.