به گزارش شهرآرانیوز، نازیلا یوسفی اظهار کرد: داروهای تزریقی تنها باید در موارد اورژانسی، ناتوانی بیمار در بلع یا هنگامی که تنها فرم موجود دارو تزریقی است، استفاده شوند. با این حال، آمارها نشان میدهد در حدود ۴۵ درصد نسخ در کشور حاوی داروی تزریقی هستند، در حالی که سازمان جهانی بهداشت سقف مجاز را ۲۰ درصد اعلام کرده است.
وی با اشاره به باور نادرست برخی افراد درباره اثربخشی بیشتر داروهای تزریقی گفت: در بیشتر موارد مانند سرماخوردگی، دردهای معمول یا کمبودهای تغذیهای، داروهای خوراکی اثر درمانی مشابهی دارند و در عین حال ایمنتر هستند.
مدیرکل دفتر نظارت و پایش فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با بیان اینکه گزارشهایی از شوک آنافیلاکسی و مرگ ناشی از تزریقهای غیرضروری وجود دارد، افزود: داروهایی مانند سفتریاکسون، سفتازیدیم یا کتورولاک گاهی بدون ضرورت پزشکی در عفونتهای ساده یا دردهای رایج تجویز میشوند، در حالی که جایگزینهای خوراکی مناسبی برای آنها وجود دارد.
{$sepehr_key_136966}
یوسفی تاکید کرد: در اغلب دردهای معمول، داروهای خوراکی پس از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه اثر میکنند و نیازی به مواجهه با عوارض بیشتر داروهای تزریقی نیست. تحمل کمی درد، بهمراتب بهتر از روبهرو شدن با عوارض جدی است.
وی از مردم خواست به توصیههای علمی پزشکان اعتماد کرده و از اصرار بر دریافت تزریق خودداری کنند. فرهنگسازی در زمینه مصرف منطقی دارو، گامی مؤثر در ارتقای سلامت فرد و جامعه خواهد بود.
منبع: خبرگزاری مهر