بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا

مریم احمدی| شهرآرانیوز؛ نهله غروی نایینی با اشاره به نقش مؤثر و ماندگار بانوان کربلا، اظهار کرد: زنان برجسته کربلا، اعم از حضرت زینب کبری (س) و دیگر بانوان همراه در آن سفر، نمونه‌های بی بدیلی از مادریت الهی و تربیت فرزندانی شجاع و فداکار هستند.

وی بیان کرد: آن مادران، به ویژه حضرت زینب (س)، فرزندانی را تربیت کردند که برای ایمان و در راه امام خود جانشان را فدا کردند. هر یک از این زنان، اعم از خواهران حضرت زینب، دختران امام حسن و امام حسین (ع) و... مظهر استقامت، صبر، ایمان و فداکاری بودند.

این استاد تمام علوم قرآن و حدیث و متخصص مطالعات زنان در دانشگاه تربیت مدرس با بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا، افزود: زنان برجسته در طول تاریخ نیز، الگو‌های شاخصی بوده‌اند. خانم‌ها آسیه (س) تا خانم حضرت فاطمه زهرا (س)، زینب کبری (س) و دیگر بانوانی که در کربلا در کنار ائمه (ع) و شهیدان اسلام ایستادند، همگی الگو‌هایی زنده از عفت، شجاعت، صبر و ایمان هستند.

غروی نایینی با تاکید بر اینکه نقش مادر در تربیت فرزندان، چه دختر و چه پسر، بسیار مهم و تعیین کننده است، روحیه و ایمان مادر به طور طبیعی به فرزند منتقل می‌شود. بنابراین، مادر نقشی اساسی در شکل گیری شخصیت و آینده فرزند دارد؛ چه در گذشته، چه در حال حاضر و چه در آینده.

وی ادامه داد: از دوران شیرخوارگی که بچه وارد مراحل رشد شناختی و عقلی می‌شود، عملکرد مادر و پدر نقش تعیین کننده‌ای در شخصیت سازی فرزند دارد. والدین به عنوان اولین الگو‌های رفتاری، خصوصا در زمینه اعتقادات، عبادات و حضور در مراسم مذهبی، تأثیر عمیقی بر شکل گیری ایمان و روحیه فرزند دارند. شرکت در مجالس اهل بیت (ع)، چه در مناسبت‌های شادی و اعیاد و چه در سوگواری‌های محرم و صفر، نقشه‌های معنوی عمیقی در ذهن کودک ثبت می‌کند.

{$sepehr_key_137204}

این استاد تمام علوم قرآن و حدیث و متخصص مطالعات زنان در دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: هر چه فرزند در این محیط‌ها بیشتر حضور یابد، اندیشه‌ها و عبرت‌های بیشتری را دریافت می‌کند؛ از دروس زندگی در کنار ائمه (ع) گرفته تا اتصال روحی و معنوی که ممکن است در قلب یک کودک جا بگیرد. اگر این همراهی با نیت‌های خوب و دعا‌های صادقانه والدین همراه شود، تأثیر مضاعفی در هدایت فرزند به وجود می‌آورد. البته که در نظر داشته باشیم که با وجود تمام تلاش ها، توفیق واقعی از جانب خداوند است و اگر او رحمت خاصی نصیب فرزندی کند، آن فرد در مسیر معنویت و ایمان رشد فزاینده‌ای خواهد داشت.