ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل

به گزارش شهرآرانیوز؛ این دوازده کشور در اقدامی کم‌سابقه به منظور پایان دادن به مصونیتی که اسرائیل سال‌ها در قبال کشتار‌ها و ویرانی‌های سازمان‌یافته در سرزمین‌های فلسطینی -به‌ویژه غزه- داشته است، تحریم‌هایی را علیه اسرائیل اعلام کردند.

به گزارش روز جمعه روزنامه فرانسوی «لوموند»، دوازده کشور یادشده که بیانیه پایانی کنفرانس گروه لاهه برای حمایت از فلسطین را امضا کردند، شامل بولیوی، کلمبیا، کوبا، اندونزی، عراق، لیبی، مالزی، نامیبیا، نیکاراگوئه، عمان، سنت وینسنت و گرنادین‌ها و آفریقای جنوبی هستند.

{$sepehr_key_137939}

این کنفرانس به دعوت کلمبیا و آفریقای جنوبی برگزار شد و در آن نمایندگانی از ۳۰ کشور آسیایی، آمریکای لاتین و آفریقایی به‌علاوه پنج کشور اروپایی شامل ایرلند، اسپانیا، نروژ، اسلوونی و پرتغال حضور داشتند.

بر اساس گزارش لوموند، از مهم‌ترین اقدامات تحریمی که اعلام شد، می‌توان به توقف صادرات سلاح به اسرائیل و ممنوعیت عبور کشتی‌های حامل تسلیحات از بنادر این کشور‌ها اشاره کرد.

همچنین قرار است کلیه قرارداد‌های دولتی مورد بازبینی قرار گیرد تا از هرگونه حمایت مالی یا نهادی از اشغالگری اسرائیل جلوگیری شود.

کشور‌های امضاکننده همچنین متعهد شدند مسیر تحقیقات بین‌المللی درباره جنایات رخ‌داده در غزه را هموار کنند؛ جنایاتی که به گفته وزارت بهداشت فلسطین تا کنون بیش از ۵۸ هزار شهید بر جای گذاشته، از جمله ۱۸ هزار کودک و ۱۲ هزار و ۴۰۰ زن.

«فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل که در این نشست حضور داشت، این ابتکار را «نقطه عطفی در موضع‌گیری‌های جهانی» دانست و آن را «تلاشی برای شکستن بن‌بست حقوق بین‌الملل در برابر نقض‌های فاحش در فلسطین» توصیف کرد.

اگرچه پنج کشور اروپایی شرکت‌کننده هنوز حمایت رسمی خود را از این اقدامات اعلام نکرده‌اند، اما احتمال پیوستن آنها تا پیش از برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۰ سپتامبر وجود دارد.

«گوستاوو پدرو» رئیس‌جمهور کلمبیا که در سال ۲۰۲۴ روابط کشورش با تل‌آویو را قطع کرد، در این کنفرانس گفت: «از طریق دادگاه‌ها، بنادر و نهاد‌های خود، می‌توانیم در برابر جهانی که منطق زور را بر قانون ترجیح می‌دهد، مقاومت کنیم.»

این اقدام حقوقی و سیاسی بر مبنای نظر مشورتی دیوان دادگستری بین‌المللی در ژوئیه ۲۰۲۴ صورت گرفته؛ نظری که اشغال سرزمین‌های فلسطینی از سوی اسرائیل را غیرقانونی دانسته و خواستار خروج فوری و توقف شهرک‌سازی‌ها شده است.

پیش از این، آفریقای جنوبی در دسامبر ۲۰۲۳ پرونده‌ای علیه اسرائیل در همین دادگاه مطرح کرده بود و آن را به نقض کنوانسیون منع نسل‌کشی متهم کرده بود.

در مقابل، این کنفرانس با واکنش تند واشنگتن روبه‌رو شد. وزارت خارجه آمریکا گروه لاهه را «ابزاری برای سیاسی‌سازی حقوق بین‌الملل» خواند و آن را متهم به «خدمت به دستورکار‌های ضدغربی» کرد و تأکید کرد که با تمام توان از اسرائیل و متحدانش حمایت خواهد کرد.

منبع: فارس

{$sepehr_key_137938}