به گزارش شهرآرانیوز؛ شاید یکی از بزرگترین ظرفیتهای تابستان را بتوان تنوع میوههای فصلی آن دانست که چه در گذشته و چه امروز فرصت هنرنمایی زیادی را برای کدبانوهای ایرانی ایجاد کردهاست. میوههای خشک، شربت، کمپوت، مربا، لواشک و دهها فراورده دیگر که بیشتر آنها از میوههای اضافی و وازده تهیه میشدند و کمکی به اقتصاد خانواده بودند.
فرصتی که اگر اهل حساب وکتاب هم باشید میتواند حتی به محلی برای درآمدزایی شما تبدیل شود. موضوعی که امروز میخواهیم با بیان چند نمونه عینی و عملیاتی آن با شما درمیان بگذاریم و ذهن شما را نسبت به اتفاقهای ساده پیرامونتان و آنچه در دسترس دارید، روشنتر کنیم.
تا دلتان بخواهد دلیل و منطق داریم برای اینکه ثابت کنیم، پیشنهادمان واقعا اقتصادی و بهصرفه است، چه بخواهید مسیر فروش بازار را درپیش بگیرید و چه بخواهید نیازهای دیگر فصلهای خانوادهتان را تامین کنید. برای نمونه به این چند دلیل توجه کنید.
میوهها در فصل خودشان قیمت مناسبتری نسبت به فصلهای دیگر دارند، ازاینرو اگر قرار باشد حرکت اقتصادی بزنید و کاری بکنید، الان بهترین زمان برای آن است.
تنوع و دسترسی زیاد به میوهها دست شما را برای انتخاب و نوع فراوری بازتر میگذارد.
برای فراوری میوهها، نیازی به خرید میوههای باکیفیت و هزینهکرد بیشتر نیست.
همیشه نیازی به خرید میوه و فراوری آن نیست. خیلی وقتها میوهها از خریدهای روزانه یا میهمانیها به جا میمانند.
قدم نخست برای اینکار تهیه میوههای خوب و ارزان قیمت است. اگر میخواهید فقط با میوههای اضافی و وازدهتان کاری بکنید و بهترین استفاده را از آنها ببرید، باید هربار که میوهای میخرید یا میوهای از میهمانیهایتان اضافه میآید، برنامهای برای آن بچینید، ولی اگر فکر اقتصادی دارید، مسیر دیگری را باید دنبال کنید.
برای این کار، فقط باید کمی وقت بگذارید و به چند میوه فروشی سری بزنید و از فروشنده بخواهید میوههای بی کیفیت و رسیده اش را که معمولا طرف داری هم ندارند به شما بفروشد. این میوهها قیمت زیادی ندارند و شما میتوانید برنامههای زیادی برای آنها داشتهباشید.
اگر هم باغ دار آشنایی میشناسید چه بهتر. به ویژه وقتی که قرار است به این کار به چشم یک حرفه نگاه کنید، حتما لازم است میوههای موردنیازتان را از یک باغدار تهیه کنید. در غیراینصورت هم باید مستقیم به سراغ میدانهای بار شهر بروید که در صورت خرید کلی، قیمت تا ۲۵ درصد هم برایتان ارزانتر تمام خواهد شد.
{$sepehr_key_138032}
همان طور که پیش از این هم گفتیم، اگر قصد دارید نگاه حرفهای به این کار داشته باشید، باید تمام تلاشتان را برای کاهش قیمت تمام شده بکنید. اگر قرار باشد از یک فروشنده برای عرضه محصولاتتان کمک بگیرید، سود زیادی عایدتان نمیشود، چون فروشندهها باید بخشی از هزینه هایشان را از تفاوت قیمت خرید و عرضه آن به آخرین مشتری تأمین کنند ولی اگر به جای رفتن به سراغ فروشنده ها، خودتان آنها را در شبکه بازار خانگی یا مجازی عرضه کنید، سود خوبی نصیبتان خواهد شد. یادتان باشد؛ بهترین فصل برای عرضه محصولاتتان زمانی است که دسترسی مردم به این میوهها تمام شدهباشد.
میخواهیم در ادامه به تعدادی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین محصولات فراوری شدهای که میتوان با میوههای اضافی تهیه کرد، اشاره کوتاهی داشتهباشیم.
بچهها به لواشک و ترشک علاقه زیادی دارند و خوشبختانه با انواع میوهها یا ترکیب آنها باهم میتوان این دو نوع تنقلات سالم و خوشمزه را تهیه کرد. در تهیه لواشک و ترشک کیفیت میوه اصلا مهم نیست.
یکی از نوشیدنیهای مقوی و پرطرفدار آبمیوههای طبیعی و تازه هستند که با استفاده از بیشتر میوهها میتوان آنها را تهیه کرد، بدون آنکه نیازی باشد میوه کیفیت زیادی داشتهباشد.
از میوههای خشک میتوان برای تهیه انواع دمنوش هم استفاده کرد. برخی میوهها مانند سیب، به و خرما باید پس از خرد و خشک شدن، مقداری تفت هم داده شوند یا بهتر عطر و طعم و رنگشان را آزاد کنند.
میوههای مانده و له شده را درون مخلوطکن بریزید. سپس آنها را درون ظرفهای یخ مشبک ریخته و درون فریزر بگذارید. این یخها را میتوان درون فریزر نگهداری و درون اسموتیها یا آب ساده استفاده کرد.
شیره درست کردن هم روش دیگری برای ماندگار کردن عمر میوههایی مانند توت، انگور، انجیر و خرماست. فقط درتهیه شیره انگور نیاز به اضافهکردن مقداری خاک سفید یا رُس است.
استفاده از تکههای میوه برای ترکیبات درون سالاد، شیرینی و دسر یا تزئین روی آنها یکی دیگر از محلهای پرکاربرد استفاده از میوههای وازده و اضافی است.
میوههای خشک میتوانند به بخشی از پذیراییهای زمستانی ما تبدیل شوند. برای این منظور لازم است آنها را پوست بگیرید. بعد هم برای حفظ ظاهر زیبای میوهها و به کمترین میزان رساندن تغییر رنگشان، آنها را ۱۰ دقیقه درون ترکیب آب لیمو و آب قرار دهید. سپس در آبکش بریزید و با یک دستمال نخی بدون پرز به آرامی خشک کنید. بعد هم از روشی که دوست دارید برای خشککردن آنها کمک بگیرید.
میوهها را درون ظرفهای شیشهای بریزید و آنها را لب به لب با شربت اشباعشده پر کنید. سپس در آنها را محکم ببندید و به هر روشی که میدانید کنسرو کنید. برای نمونه میتوانید شیشههای کمپوت را داخل یک قابلمه بچینید که درون آن دو سانتیمتر آب سرد ریختهاید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب جوش بیاید. بعد از چند دقیقه شیشهها را از روی حرارت بردارید و در آنها را مجدد محکم کنید و بگذارید سرد شوند.
برای تهیه چیپس یا حبه میوه باید بههمان روش میوههای خشک عمل کنید. فقط برای تهیه چیپس باید میوه را برشهای حلقهای و برای حبه میوه، برشهای مکعبی بدهید. زمان خشک شدن حبههای میوه بهمراتب بیشتر از نوع چیپس آن است و میوه هم نباید خیلی له و رسیده باشد.
روش درست کردن مربا تقریبا شبیه کمپوت است. با این تفاوت که دست شما در طعمدار کردن آن بازتر است و شربت آن قوام بیشتری دارد.
{$sepehr_key_138033}
استفاده از میوههای مانده و له شده برای نرمکردن و طعم دادن به گوشت یا طعمدار کردن غذاها یکی دیگر از کاربردهای میوههاست مانند کیوی و آلو.
از ترکیب میوههایی مانند انبه با مقدار کمی شیر میتوان یک بستنی خوشمزه درست کرد، بدون آنکه نیازی باشد چیز دیگری به آن اضافه شود.
برخی میوهها مانند انگور و سیب جان میدهند برای تهیه سرکه. خوبی سرکه درستکردن این است که نیاز به هیچ تلاشی ندارد و با کمترین مداخله آماده میشود.
ترکیب میوهها باهم و با موادغذایی دیگری مانند جودوسر، شیر و طعمدهندههایی مانند دارچین ترکیبی جادویی بهاسم اسموتی میسازد که بیشتر ذائقهها آن را میپسندند.
میوههای وازده ظاهر قشنگی برای پذیرایی از میهمان یا بچهها ندارند. برای این منظور میتوان میوههای بیکیفیت را پوست کند و تکهتکه کرد و با قالب زدن ظاهر زیبایی برایشان درست کرد.