تاکید استاندار خراسان رضوی و والی هرات بر ارتقای روابط اقتصادی دو استان

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری در دیدار با والی هرات اظهار کرد: روابط استان خراسان رضوی و ولایت هرات افغانستان، نمونه‌ای از همکاری‌های موفق و مشترک منطقه‌ای به شمار می‌آید و سفر هیئت عالیرتبه هرات به مشهد و خراسان رضوی می‌تواند سرآغاز جدیدی در مراودات و مناسبات ایران و افغانستان باشد.

وی با اشاره به اشترکات تاریخی، فرهنگی و زبانی ایران و افغانستان افزود: ارزش صادرات از طریق مرز دوغارون به افغانستان سالانه حدود ۳/۳ میلیارد دلار است.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: فاصله نزدیک هرات به ایران و وجود طیف وسیعی از مواد اولیه و مکمل صنعت در افغانستان، بسیاری مسائل در دو سوی مرز را حل و فصل می‌کند و معتقدیم قرابت و نزدیکی مقامات ایرانی و افغانستانی در توسعه پایدار کشور‌ها موثر است.

مظفری با بیان اینکه هر اتفاقی در مرز‌های مشترک رقم بخورد؛ در سایه امنیت خواهد بود، اضافه کرد: در روابط ایران و افغانستان باید از تجارت به سمت سرمایه گذاری حرکت کنیم که جاده و راه آهن از ضروری‌ترین پیش نیاز‌های آن است.

وی بیان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران اراده دارد تا گذرگاه مرزی دوغارون تایباد را ساماندهی و زمینه را برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: تولید انرژی و خدمات فنی و مهندسی از زمینه‌های بالقوه سرمایه گذاری در مرز دوغارون هستند و همچنین امیدواریم واردات افغانستان به ایران رونق گیرد.

مظفری در پایان خاطرنشان کرد: در روند بازگشت مهاجران افغانستانی به کشورشان نیز از همه ظرفیت‌ها برای خروج همراه با آرامش و کرامت انسانی بهره خواهیم گرفت.

در ادامه نوراحمد اسلام جار والی هرات گفت: در سایه امنیت بسیاری مشکلات قابل حل است و روابط اقتصادی توسعه می‌یابد.

{$sepehr_key_138067}

وی افزود: در حکومت سرپرست افغانستان، مبارزه جدی با مواد مخدر و قاچاق آن صورت می‌گیرد و امروزه کشورمان و ولایت هرات برای سرمایه گذاری، منطقه‌ای امن به حساب می‌آید.

والی هرات با بیان اینکه افغانستان برای همسایگان ناامنی ایجاد نخواهد کرد، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با نگاه اقتصادمحور مسئولان ملی و همگرایی، روابط و مناسبات ایران و افغانستان را تقویت کنیم.

اسلام جار بیان کرد: در سفر هیئت ولایت هرات، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حضور دارند تا همتایان ایرانی خود در نشست‌های خود تبادل نظر و تجربیان داشته باشند.

وی به اشتراکات فرهنگی اشاره و اضافه کرد: عبدالرحمن جامی، شاعر پرآوازه ایرانی، در شهر هرات مدفون است و از سوی دیگر در این شهر طایفه‌ای بزرگ از خوافی‌ها زندگی می‌کنند.

والی هرات تصریح کرد: احداث کریدور هرات-فاریاب تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته است که می‌تواند مرز‌های اسلام قلعه و دوغارون را مستقیم به کشور ازبکستان متصل کند.

اسلام جار در پایان با اشاره به بازگشت مهاجران خاطرنشان کرد: با همکاری ایران و افغانستان، مسئله خروج مهاجران از ایران تحت مدیریت قرار دارد و بسیاری از مشکلات در اردوگاه سفیدسنگ فریمان حل شده است.

همچنین یونس قاضی زاده رئیس اتاق تجارت و سرمایه گذاری هرات گفت: توقع سرمایه گذاران و فعالان تجاری از مسئولان دو کشور این است که زیرساخت‌های تجارت در مرز‌های دوغارون و اسلام قعله را فراهم کند.

وی افزود: سطح تجارت ایران و افغانستان باید به مرحله راهبردی برسد و بخش خصوصی هرات با ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه آماده همکاری با ایران، به ویژه در حوزه همکاری‌های عمرانی و زیربنایی، است.

علیرضا مرحمتی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات نیز گفت: بعد از ملاقات مرزی استاندار خراسان رضوی و والی هرات در دوغارون، شاهد افزایش کیفیت همکاری‌ها در بازگشت مهاجران بودیم و اکنون اوضاع ساماندهی اتباع در اردوگاه‌ها تغییر ملموسی داشته است.

{$sepehr_key_138068}