به گزارش شهرآرانیوز؛ در صحنهای بیسابقه که نشاندهنده ارتباط زنان مسلمان با قرآن کریم است، مجتمع قرآن کریم شارجه امارات اعلام کرد که یک نسخه منحصربهفرد از قرآن کریم توسط بیش از ۷۵ هزار زن مراکشی کتابت شده است. هر یک از آنها در این کتابت به عنوان بخشی از یک ابتکار غیرمتعارف وزارت اوقاف و امور اسلامی مراکش مشارکت داشتند.
در این ابتکار فارغالتحصیلان زن برنامه سوادآموزی در کتابت این نسخه مشارکت کردند.
فیصل السویدی، مدیر بخشهای موزهها، ارتباطات و بازاریابی شرکتی در مجتمع قرآن کریم شارجه اظهار کرد: این مجتمع گنجینههای نادری از قرآنها و نسخههای خطی مربوط به قرن دوم و سوم هجری را در خود جای داده است و یک تجربه فرهنگی و معنوی منحصربهفرد را برای بازدیدکنندگان و محققان فراهم میکند و به تثبیت ارزشهای قرآنی و تقویت هویت فرهنگی منطقه کمک میکند.
وی افزود: این قرآن محمدی، یکی از برجستهترین دستاوردهایی است که تعامل این مجموعه با مؤسسات آموزشی و مهارتی را افزایش میدهد.
السویدی توضیح داد: این قرآن نادر که با نام «قرآن محمدی» شناخته میشود، طبق روایت ورش از نافع، با خط مراکشی استاندارد کتابت شده است. صفحات آن با نقوش گیاهی ظریف مراکشی تزئین شده است. طول آن ۳۲ سانتیمتر و عرض آن ۲۴ سانتیمتر است و در هر صفحه ۱۴ سطر دارد که به طور متوسط هشت کلمه در هر سطر است. این قرآن با جلد ابریشمی زرد و عنوان گلدوزی شده با گلدوزی دستی و نخهای برجسته، صحافی شده است.
{$sepehr_key_138481}
بیش از ۷۵ هزار زن در کتابت این قرآن شرکت کردند که هر کدام یک یا چند کلمه۷۷ هزار کلمه موجود در قرآن کریم را در یک تجربه جمعی بینظیر نوشتند. نسخه نهایی در سال ۲۰۱۵ در اتریش چاپ و توسط بنیاد محمد ششم منتشر شد. یکی از این نسخهها به عنوان ثمره تلاشهای عمیق آموزشی و معنوی به محمد ششم، پادشاه مراکش، اهدا شد.
این قرآن اکنون در موزه آثار نادر قرآنی، یکی از هفت موزه مجتمع قرآن کریم شارجه، به نمایش گذاشته شده است. همچنین ۵۰۶ نسخه خطی نادر از قرون اولیه هجری تا دوران مدرن در این موزه نگهداری میشود. این آثار قرآنی نمایانگر دورهها و پادشاهیهای تاریخی در طول دوران اسلامی، از جمله نسخههای خطی قرآنی اموی و عباسی، نسخههای خطی قرآنی مملوکی و ایلخانی، نسخههای خطی قرآنی عثمانی و آسیایی هستند که گواهی بر عظمت میراث قرآنی و نقش حیاتی زنان در آن است.
منبع: شبستان