مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: زمستان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ و تابستان ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی داریم

به گزارش شهرآرانیوز، سعید توکلی امروز، یک مردادماه ۱۴۰۴، در مراسم آغاز طرح جایگزینی ۷۲۵ هزار بخاری راندمان‌بالا اظهار کرد: ما ناترازی گاز نداریم، ما بیش‌ترازی گاز داریم. هیچ کشوری سبد انرژی خود را ۷۳ درصد متعلق به گاز قرار نداده است.

وی افزود: ما ناترازی انرژی داریم، همه تنوع‌های انرژی را فراموش کردیم و به دلیل سیاست‌های مختلف و اجرا یا عدم اجرای برخی سیاست‌ها به امروز رسیدیم که در زمستان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون مترمکعب و در تابستان ۱۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی داریم. چرا کشوری که سومین تولیدکننده گاز است، به این روز می‌افتد؟

توکلی ادامه داد: هرچه مصرف و از آن طرف تولید کنیم، باز به هم نمی‌رسیم. ۷۰ تا ۸۰ درصد میزان مصرف وسایل گرمایشی مربوط به خود تجهیزات آن است. الان یک میلیون و ۷۲۵ هزار قرارداد بخاری داریم که ۴۶۶ مترمکعب در عرض ۵ سال صرفه‌جویی می‌کند. این پروژه گوشه‌ای از آن ۲۱ میلیون بخاری است، نزدیک به ۸.۸ درصد تجهیزات ما پکیج هستند.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: باید از امروز به فکر باشیم و انتظار هم نداشته باشیم که مشکلات را یک‌شبه حل کنیم، راهش این است که صادقانه و شفاف به بیان اشکالات خود با مردم بپردازیم، شجاعانه تصمیم بگیریم و اقدام کنیم. فقط بیان مشکلات، مسئله‌ای را حل نمی‌کند، اقدام شجاعانه می‌خواهد و این اتفاق افتاد و از سال گذشته این قرارداد‌ها بسته شد.

وی اضافه کرد: این قرارداد‌ها برد-برد-برد است، محیط زیست، سرمایه‌گذار و دستگاه دولتی برنده می‌شوند. در نهایت همه این موارد باعث می‌شود که ایران و مردم ایران برنده شوند. اولویت با مدارس، منازل، کمیته امداد، بهزیستی، مراکز نظامی، مساجد و مکان‌هایی با مصرف بالاست. محاسن این بخاری علاوه بر افرایش راندمان انرژی، بحث ایمنی است.

{$sepehr_key_139204}

توکلی با بیان اینکه مصوبه شورای اقتصاد ۳۲۲ هزار تعمیر و اصلاح موتورخانه بود، عنوان کرد: تا امروز ۱۰۵ هزار موتورخانه کشور را بهینه‌سازی کردیم که نزدیک به ۱۰ تا ۱۲ درصد صرفه‌جویی انرژی داشتیم. ۱۰۰ هزار نصب و تأمین سیستم هوشمند انجام دادیم و مصوب کردیم موتورخانه‌ها و سیستم‌های گرمایشی هوشمند شوند.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: در طرح بخاری‌های با راندمان بالا ۴.۱ میلیون بخاری در برنامه است که احتمال دارد به ۳.۷ میلیون برسد و بخشی به پکیج تبدیل شود. این اتفاق خوبی است، اما به راحتی نبوده و جلسات بسیار سختی داشتیم. ما به قولی که می‌دهیم، عمل می‌کنیم. تمام افرادی که درگیر اجرای این پروژه هستند، باید با تمام قدرت پیگیری کنند.

وی تصریح کرد: قرار است تا سال آینده یک میلیون و ۷۲۵ هزار بخاری توزیع کنیم و امسال هم حداقل ۳۰۰ هزار بخاری توزیع خواهد شد. میزان گازی که به شبکه بر می‌گردد، به طور کامل به صنعتگر تحویل داده می‌شود و به گاز خانگی و خام‌سوزی تبدیل نمی‌شود.