به گزارش شهرآرانیوز، در توییت ساعاتی پیش وزارت امور خارجه آلمان آمده است: معاونان سیاسی (وزیران امور خارجه) سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا با معاونان وزیر امور خارجه ایران دیدار کردند تا درباره برنامه هستهای ایران گفتوگو کنند.
این وزارتخانه افزود: سه کشور اروپایی آمادهاند تا سازوکار ماشه را فعال کنند؛ با این حال ما پیشنهاد تمدید (زمان فعالسازی) سازوکار ماشه را در صورت پایبندی ایران به تعهدات قانونی و ضوابط خاص ارائه دادیم.
{$sepehr_key_139481}
در پایان این توییت آمده است: ما از ایران میخواهیم که مسیر دیپلماسی را انتخاب کند.
معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان که به منظور شرکت در تازهترین دور از نشست معاونان وزرای خارجه ایران و تروئیکای اروپایی و اتحادیه اروپا در استانبول به سر میبرد، دیروز (۳ مرداد) و پس از پایان این نشست در گفتوگوی مطبوعاتی توضیحاتی در خصوص این دور از رایزنیها داد.
مجید تخت روانچی گفت: این جلسه در ادامه مباحث قبلی برگزار شد؛ مباحثی که هر چند وقت یکبار درباره موضوع هستهای میان ما مطرح میشود. این بار، نسبت به جلسه قبلی که داشتیم، اتفاقات مهمی در این فاصله رخ داده بود؛ از جمله تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه کشورمان. طبیعتاً در این جلسه به تفصیل درباره این موضوع صحبت کردیم و مواضع خود را مطرح نمودیم. توضیح دادیم که این اقدام رژیم و آمریکا مغایر با حقوق بینالملل بوده، با هیچیک از معیارهای بینالمللی سازگار نیست و برخلاف منشور سازمان ملل متحد است. همچنین انتقاداتی نسبت به مواضع این کشورها در قبال این تجاوز آشکار به ایران مطرح کردیم.
روانچی در ادامه خاطرنشان کرد: بحث دیگری که در این جلسه مورد توجه قرار گرفت، موضوع بازگشت تحریمها و "مکانیزم ماشه" بود. از سوی برخی از این کشورها صحبتهایی در این زمینه مطرح شده بود که ما نیز بهروشنی دیدگاهها و مخالفتهای خود را اعلام کردیم. آقای دکتر عراقچی، وزیر محترم امور خارجه، اخیراً نامهای به دبیرکل سازمان ملل ارسال کردهاند و مواضع حقوقی کشورمان را در این زمینه بهطور کامل تشریح کردهاند؛ از جمله اینکه این کشورها در حقیقت نمیتوانند چنین ادعاهایی داشته باشند. ما نیز در جلسه، دیدگاههای خود را کاملاً روشن و صریح بیان کردیم. این نامه هماکنون در سازمان ملل ثبت شده و در اختیار اعضای شورای امنیت قرار دارد.
معاون وزیر خارجه افزود: مبحث دیگری که برای ما اهمیت داشت، موضوع حقوق کشورمان در چارچوب انپیتی (NPT) بود؛ از جمله در زمینه غنیسازی که از حقوق مسلم ما محسوب میشود و باید غنیسازی در داخل کشور ادامه پیدا کند. طبیعی است که موضوع رفع تحریمهای ظالمانه، نیز از جمله مباحث مطرحشده بود و تأکید کردیم که این تحریمها باید هر چه سریعتر لغو شوند.
منبع: ایرنا
{$sepehr_key_139480}