به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از یک برنامه رادیویی امین فضل کاظمی با بیان اینکه اینکه فقدان رطوبت خاک، کمبود محصولات کشاورزی و تغییرات نزولات جوی را در پی دارد و در بلندمدت برداشت از سفرههای زیرزمینی را موجب میشود، گفت: مشکلات تأمین آب زیستگاهها، تبعات اقتصادی و اجتماعی بیشماری خواهد داشت. در این راستا توسعه پایدار اهمیت مییابد؛ خاصه در مناطقی که در مرز خشک و نیمهخشک قرار میگیرند. در این بین، بیابانها مرز پرتگاه را رد کردهاند و امکان هیچ توسعه صنعتی در چنین مناطقی وجود ندارد و صرفاً باید از قدرت فزاینده طوفانهای شن کاست.
رئیس اداره پایش مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی در عین حال از بین بردن صرف بیابانها را اشتباه دانست چراکه بومگردی و طرحهای اقتصادی که پروژههایی کمآببر هستند، در این مناطق توجیهپذیر است.
فضل کاظمی همچنین کشاورزی غرقآبی را از اقدامات پرریسک دانست و خاطرنشان کرد: تثبیت جمعیت در نقاط کمباران موجب توسعه خواهد شد البته توفیق چنین طرحهایی به اعداد و ارقام وابسته است چراکه کیفیت شهری همواره مطلوب مردم است.
وی با اشاره به اینکه افراد بومی با معضلات نقاط کمباران دست و پنجه نرم کرده و با آن کنار آمدهاند، خاطرنشان کرد: قطعاً کمکاریهایی از سوی مسئولان وجود دارد و ما در مقابل این مردم دستها را بالا میبریم، اما پایش و پیشآگاهی، نهایت کاری است که از سازمان هواشناسی ساخته است همچنین توسعه در اقلیمهای کمباران توان نگهداشت جمعیت و پیشبرد اهداف معیشتی را ندارد.
فضل کاظمی ناترازی آب در پایتخت را نتیجه سیاست غلط تمرکزگرایی و حاشیهنشینی در دهههای قبل دانست و تصریح کرد: تهران و دیگر شهرهای بزرگ به شکلی غیراستاندارد رشد یافتهاند البته این معضل جهانی است چراکه نگرش افراد نسبت به زندگی در روستا تغییر کرده است.
منبع: ایسنا
{$sepehr_key_139562}