شمار شهدای غزه به ۵۹ هزار و ۷۳۳ نفر رسید (۴ مرداد ۱۴۰۴)

به گزارش شهرآرانیوز، وزارت بهداشت فلسطین در غزه در جدیدترین گزارش روزانه خود اعلام کرد ۵۷ شهید و ۵۱۲ زخمی طی ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستان‌های نوار غزه انتقال داده شده‌اند.

بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، این وزاتخانه در ادامه افزود با این حال تعدادی از قربانیان زیر آوار‌ها و یا در خیابان‌ها مانده‌اند و تیم‌های اورژانس و سازمان امداد و نجات در حال حاضر قادر به دسترسی به آنها نیستند.

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه همچنین افزود تعداد قربانیان جنگ نسل‌کشی از هفت اکتبر ۲۰۲۳ به ۵۹ هزار و ۷۳۳ شهید و ۱۴۴ هزار و ۴۷۷ زخمی افزایش یافته است.

طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین، در بخش موسوم به «شهدای لقمه نان»، یعنی افرادی که هنگام تلاش برای تأمین غذا و کمک‌های بشردوستانه جان خود را از دست داده‌اند، فقط در شبانه‌روز گذشته ۲۹ شهید و بیش از ۱۶۵ مجروح به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند. با این حساب، مجموع شهدای این بخش به ۱۱۲۱ نفر و شمار مجروحان آن به ۷۴۸۵ نفر از ۲۷ ماه مه گذشته رسیده است.

هنوز نزدیک به ۱۴ هزار فلسطینی در نوار غزه نیز مفقود و زیر آوار هستند.

پیش از این، وزارت بهداشت غزه به تلویزیون العربی گفت: ۱۰۶۶ نفر از کسانی که در صف دریافت کمک‌های بشردوستانه بودند به ضرب گلوله نیرو‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند. غزه شاهد گرسنگی نیست بلکه شاهد جنگ گرسنگی است که نیرو‌های اشغالگر آن را به راه انداخته‌اند.

وزارت بهداشت غزه تاکید کرد: دارو‌ها و تجهیزات پزشکی که وارد نوار غزه شده برای برآورده کردن نیاز‌های فوری ساکنان کافی نیست. هیچ‌گونه دستگاه پزشکی از هفت اکتبر ۲۰۲۳ وارد نوار غزه نشده است. سوختی که بعد از درخواست‌های فوری به دست ما رسیده است برای بیش از ۴۸ ساعت کافی نیست. در سایه کمبود غذا و دارو برای زنده ماندن ۲۶۰ کودک به مکمل‌های غذایی نیاز داریم.

مدیر مجتمع پزشکی شفا پیش از این اعلام کرد: «در ۲۴ ساعت گذشته، شهادت ۵ فلسطینی از جمله ۲ کودک به دلیل نبود مواد غذایی و وخامت شرایط تغذیه‌ای به ثبت رسیده است.»

وی همچنین از ثبت مجموع ۱۲۷ شهید بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه در نوار غزه خبر داد و افزود: «از این تعداد، ۸۵ نفر کودک هستند؛ کودکانی که بدن‌های نحیف‌شان تاب و توان این فاجعه انسانی را نداشت.»

این آمار هولناک در حالی منتشر می‌شود که مناطق گسترده‌ای از نوار غزه به دلیل محاصره شدید و تخریب گسترده زیرساخت‌های بهداشتی و امدادی، با کمبود کامل غذا، آب، دارو و خدمات اولیه روبه‌رو هستند.

بر اساس گزارش‌ها، رژیم صهیونیستی به طور سیستماتیک به مراکز توزیع کمک‌ها و مناطق مسکونی حمله و از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه جلوگیری می‌کند. این حملات باعث تشدید بحران انسانی در غزه شده است.

غزه از ماه‌ها پیش با بحران شدید انسانی مواجه است و مردم این منطقه، به ویژه کودکان و زنان، در شرایط بسیار سختی زندگی می‌کنند. کمبود شدید غذا، آب و دارو، جان بسیاری از مردم را به خطر انداخته است.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، جنگ کشتار جمعی در غزه را آغاز کرده است که شامل قتل، گرسنگی، تخریب و آوارگی اجباری می‌شود. این رژیم همه فراخوان‌های بین‌المللی و دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری برای توقف این جنایات را نادیده گرفته است.

{$sepehr_key_139637}

رژیم یاغی از زمان فروپاشی آتش‌بس شکننده در ماه مارس، جنگ خود علیه غزه را از سر گرفته است. نیرو‌های ارتش به بسیاری از مناطق نوار غزه، به ویژه در جنوب، پیشروی کرده‌اند و خواستار تخلیه مناطق وسیعی در شمال شده‌اند. ارتش اشغالگر تهدید کرده است که در غزه می‌ماند و از مناطق جدیدی که از مارس تصرف کرده و محاصره‌ای خفقان‌آور بر کمک‌های غذایی و پزشکی اعمال کرده است، عقب‌نشینی نمی‌کند.

نهاد‌های داخلی و بین‌المللی و کمیته‌های حقوق بشر سازمان ملل متحد از جامعه بین‌المللی خواسته‌اند تا برای توقف جنگ کشتار جمعی در غزه رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند.

منبع: ایسنا