به گزارش شهرآرانیوز، منصور رضایی، میگوید: «این مورد تنها درباره نوشیدنیهای حاوی خامه، شیر و آبمیوههایی که تکههای میوه طبیعی در خود دارند صدق میکند، اما ادله علمی برای اینکه همه نوشیدنیها درصورتی که در فضای بیرون قرار بگیرند محل کشت میکروبها و ویروسها میشوند وجود ندارد.» فضای مجازی پر شده از اطلاعاتی که بدون مستندات علمی، توصیههای سلامتمحور برای مردم دارند. یکی از آخرین ادعاها که منجر به نگرانی هم شده، این است که اگر نوشیدنی چند ساعت در فضای باز و در معرض اکسیژن بماند، باکتریها و ترکیبات مضر در آن تشکیل میشود.
رضایی ادامه میدهد: «این را که یک نوشیدنی مانند چای دمکرده برای چند ساعت بماند و محلی برای رشد میکروبها و باکتریها شود، تا به حال نه شنیده و نه تجربه کردهام. درباره آب معدنی هم این مسئله مطرح میشود که اگر در فضای بیرون و مثلا نور مستقیم بهمدت طولانی قرار بگیرد، پلیمرهای پلاستیک بطری مونومر آزاد میکنند که میتواند یکی از فاکتورهای خطر برای ایجاد سرطان باشد.
{$sepehr_key_141872}
این مسئله تنها درصورتی امکانپذیر است که فرد آب را دائم در فریزر قرار دهد و از پلاستیک بطری آن مونومر آزاد شود و اگر این بطری در فضای بیرون قرار گیرد مونومرهای بیشتری آزاد میشود که این مونومرها میتواند از دلایل تحریک سلولهای سرطانی باشد، اما درباره اینکه آب در فضای باز بماند و محل تجمع باکتری و میکروب شود، ادلهای نداریم.»
البته به تأکید این متخصص تغذیه، درباره غذاها از جمه آبگوشت، خورشت، سوپ و... که چند ساعت بعد از صرف غذا در دمای بیرون میمانند، محیط مناسب برای کشت میکروبها میشوند دلایل محکمی وجود دارد. غذایی که در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه اتاق باقی بماند بهترین محل برای تشکیل باکتری و میکروبهاست. به چنین فضایی محیط کشت میگویند.
رضایی درباره راهکارهای پیشگیری از تشکیل باکتریها و میکروبها در خوراکیها هم توضیح میدهد: «غذاها باید در نخستین زمان ممکن بعد صرف غذا در یخچال گذاشته شوند. اگر آبگوشت و خورشت در فضای اتاق نگهداری شود، بار میکروبی آن بالا میرود و سیستم ایمنی بدن تا حدی میتواند این میکروبها را تحمل کند، اما افزایش آن بر بدن عوارضی دارد و میتواند بیماریهای گوارشی به شکل اسهال حاد و بیماریهای مزمن کبدی ایجاد کند.»
منبع: سلامت نیوز