این نان بهترین گزینه برای سلامت شماست

به گزارش شهرآرانیوز، نان کامل نوعی نان تهیه‌شده از آرد سبوس‌دار و گندم باکیفیت است که برخلاف نان سفید، بخش‌های مغذی گندم مانند سبوس و جوانه در آن حفظ می‌شود. این نان سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و چربی‌های مفید بوده و به‌گفته متخصصان، به تنظیم عملکرد دستگاه گوارش، کاهش قند خون، و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دیابت و سرطان‌های گوارشی کمک می‌کند.

طاهره عربی -مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف نان کامل ظرف چند روز، اثرات محسوسی بر عملکرد روده و تنظیم دستگاه گوارش دارد و این اثر به سایر ارگان‌ها مانند کلیه، قلب و فشار خون نیز گسترش می‌یابد.

چرا نان سفید مشکل‌زاست؟

به گفته این کارشناس، نان سفید به دلیل داشتن «اندیس گلیسمی» بالا، قند خون را به‌سرعت بالا می‌برد و پس از مدت کوتاهی باعث گرسنگی مجدد می‌شود. در حالی‌که نان کامل، به‌دلیل وجود فیبر، قند را آهسته‌تر جذب کرده و برای کنترل اشتها و سلامت متابولیک بدن مناسب‌تر است.

{$sepehr_key_150728}

از سوی دیگر، در فرآیند تولید آرد سفید، جوانه گندم و سبوس حذف می‌شود؛ موادی که بخش مهمی از ارزش غذایی گندم را تشکیل می‌دهند. عربی هشدار داد: در برخی نانوایی‌ها از جوش شیرین به‌جای تخمیر طبیعی استفاده می‌شود که عاملی ضدتغذیه‌ای محسوب و موجب سوءهاضمه می‌شود.

کارشناسان بهداشت معتقدند تنها راه موفقیت طرح نان کامل، فرهنگ‌سازی عمومی و همراهی همه دستگاه‌هاست. عربی در پایان گفت: نان کامل باید به فرهنگ مردم تبدیل شود. اگر مردم فقط سه روز این نان را مصرف کنند، تفاوت آن را در بدن خود احساس خواهند کرد. این نان نه‌فقط تغذیه، بلکه نسخه‌ای برای ارتقای سلامت جامعه است.

منبع: بهداشت نیوز