پیشتازی شهرداری مشهد در سامان‌دهی انبار‌های ضایعات نسبت به دیگر شهر‌های کشور

به گزارش شهرآرانیوز؛ انبار‌های ضایعات براساس بند‌۲۰ ماده‌۵۵ قانون شهرداری‌ها و آیین‌نامه ابلاغی هیئت‌وزیران در سال‌۱۳۹۶ جزو مشاغل مزاحم شهری هستند و شهرداری موظف به برخورد با آنهاست و البته با مصوبه کمیته سرقت، سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری‌ها مکلف شده است انبار‌های ضایعات بسازد و صاحبان این صنف به‌صورت متمرکز در این انبار‌ها مستقر شوند.

کاری که اکنون در مشهد و با تعریف سه پروژه به وسعت چهل هکتار در سه نقطه از خارج شهر در حال انجام است و آن‌طور که مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری اعلام کرده است، مشهد در زمینه سامان‌دهی انبار‌های ضایعات از دیگر شهر‌ها و کلان‌شهر‌های کشور جلوتر است.

۳ پروژه مهم سامان‌دهی به‌وسعت ۴۰ هکتار

عارف عباسی در گفت‌و‌گو با شهرآرا گفت: یکی از وظایفی که به سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری سپرده شده، سامان‌دهی انبار‌های ضایعات است که این کار و پروژه براساس مصوبه کمیته سرقت که در مراکز استان‌ها فعال است به این سازمان واگذار شده است و باید آن را انجام بدهیم.

وی با بیان اینکه سه پروژه برای سامان‌دهی انبار‌های ضایعات در شهرداری مشهد با مشارکت سرمایه‌گذار تعریف شده است، افزود: این سه پروژه که روی هم چهل هکتار وسعت دارند، در شترک، بولوار شاهنامه و مهدی‌آباد، با مشارکت سرمایه‌گذار ساخته خواهند شد و زمین‌ها برای سامان‌دهی انبار‌های ضایعات، در جایی مولدسازی می‌شود که مناسب این انبارهاست و با‌توجه‌به ظرفیتی که به وجود می‌آید، صنایع تبدیلی حوزه پسماند و بازیافت می‌توانند در این مجموعه مستقر شوند.

 ساخت این انبار‌ها یک کار شاخص در کشور است و مشهد در این زمینه جلوتر از سایر شهرهاست و با‌توجه‌به تأکیدی که شهردار مشهد و شورای‌ششم روی این پروژه دارند و حمایت‌هایی که انجام داده‌اند، به مرحله خوبی رسیده است.

وی افزود: با ساخت انبار‌های ضایعات، هدف سامان‌دهی این انبار‌ها محقق می‌شود، زنجیره ارزش حوزه پسماند و بازیافت نیز تکمیل می‌شود و علاوه‌بر‌آن، درآمد پایداری برای شهرداری مشهد از این منظر ایجاد می‌شود.

تداوم انجام امور زیرساختی

مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری ادامه داد: پیشرفت زیرساختی و اداری و مجوز‌های دو پروژه به‌صورت ۱۰۰ درصدی تکمیل شده است و یک پروژه هنوز درگیر برخی کار‌ها و امور اداری است که به‌زودی به اتمام می‌رسد. حتی یک انبار به‌صورت نمونه نیز درحال ساخت است. علاوه‌بر‌این همه زیرساخت‌هایی که این پروژه لازم دارد، توسط سرمایه‌گذار پیش‌بینی شده است و طرح کلی مدل انبار‌های ضایعات توسط سرمایه‌گذار تهیه و به اداره‌کل مطالعات شهرداری برای تصویب ارسال شده است.

{$sepehr_key_151396}

۵۰‌میلیارد تومان اعتبار عمرانی برای ساخت انبار

عباسی به دریافت سهم شهرداری از استحصال زمین‌های پروژ‌ه‌های یادشده اشاره کرد و از ورود سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری به ساخت چند انبار در این سه پروژه خبر داد و بیان کرد: در این سه نقطه که درحال ساخت انبار‌های ضایعات هستیم، سهم استحصال شهرداری از زمین‌ها که ارزشی در حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان دارد پرداخت شده و اسناد مالکیت به نام شهرداری مشهد انتقال یافته است.

با دریافت این سهم دو راه پیش پای ما بود، یکی اینکه این زمین‌ها را به فروش برسانیم و دیگر اینکه خودمان هم در کنار سرمایه‌گذار در همان اراضی انبار ضایعات بسازیم که مسیر دوم را انتخاب کردیم و با ۵۰‌میلیارد تومان اعتبار عمرانی که به این موضوع اختصاص دادیم، کار ساخت را شروع خواهیم کرد و احتمالا تا پایان سال پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با تأکید بر اینکه پروژه‌های سامان‌دهی مشاغل مثل انبار‌های ضایعات به مولدسازی اراضی بزرگ‌مقیاس در حاشیه و حریم شهر مشهد کمک می‌کند، تصریح کرد: اگر سرمایه‌گذاری مایل باشد در این زمینه فعالیت کند، مسیر را هموار و زمینه را فراهم می‌کنیم.