بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریور و اوایل پاییز | کمبود در بخش بهداشت، عرضه آزاد در داروخانه‌ها

به گزارش شهرآرانیوز، «بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریور و اوایل پاییز است.» این را رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت و درعین‌حال این را هم اعلام کرد که هنوز از سوی وزارتخانه واکسنی به حوزه بهداشت تحویل نشده است؛ این در حالی است که طبق گفته او، بخش خصوصی از هفته اول شهریور واکسن‌های آنفلوانزا را در اختیار داروخانه‌ها قرار داده است که افراد می‌توانند به صورت آزاد تهیه کنند.

«ورود حدود یک‌میلیون دُز واکسن وارداتی از هلند و فرانسه» خبری بود که روز گذشته به نقل از سخنگوی سازمان غذا و دارو منتشر و البته عنوان شد علاوه بر این تعداد، واکسن داخلی نیز تحویل داروخانه‌ها شده است. محمد هاشمی پیش‌بینی کرده است که «امسال حدود ۲۴۰هزار دُز واکسن ایرانی وارد بازار دارویی کشور شود.»

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه اظهار کرد: توزیع واکسن آنفلوانزا به دو صورت توزیع می‌شود، یکی توسط بخش خصوصی است که در داروخانه‌ها توزیع می‌شود و از هفته اول شهریور این توزیع صورت گرفته است. مدلی که در داروخانه‌ها موجود است، برند هلندی بوده و هزینه آن بیش از ۹۰۰ هزار تومان است.

توزیع واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های خاص

زهرا نهبندانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرا، بیان کرد: واکسن به تعداد مشخصی در حوزه بهداشت توزیع می‌شود که هنوز از سوی وزارتخانه تحویل و در نتیجه توزیع نشده، اما به صورت رایگان است. البته واکسن‌های حوزه بهداشت برای گروه‌های خاصی مانند مادران باردار، کارکنان بیمارستان (آی‌سی‌یو، سی‌سی‌یو و اورژانس)، کارکنان دامپزشکی، بیماران خاص و خانواده ایثارگران و جانبازان تعریف شده است. او با بیان اینکه سال گذشته اواسط مهرماه واکسن تحویل و توزیع شد، افزود: به‌دلیل تعداد محدود واکسن‌ها برای گروه‌هایی که تعریف شده نیز اولویت بندی می‌کنیم و واکسن به کسانی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، ارائه می‌شود. ضمن اینکه افراد برای دریافت واکسن نیاز نیست به مراکز بهداشت مراجعه کنند و کارکنان به آنها فراخوان خواهند داد.

{$sepehr_key_151760}

اواخر تابستان و اوایل پاییز بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا

نهبندانی با بیان اینکه امسال تعداد دُز واکسن‌های تحویلی هنوز اعلام نشده و قابل پیش‌بینی هم نیست که امسال چقدر خواهد بود، گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریور و اوایل پاییز است، زیرا در این مدت سه پیک آنفلوانزا را پوشش می‌دهد، اما حتی اگر در ماه‌های آبان و آذر هم تزریق کنند، از بروز بیماری در دو پیک دیگر جلوگیری خواهد شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این پرسش که چه کسانی نیاز است واکسن بزنند، اضافه کرد: افرادی که پرخطر یا در معرض خطر هستند، بهتر است واکسن تزریق کنند بنابراین اصراری به استفاده همه از واکسن نیست.

او بیان کرد: امسال هنوز مشخص نیست که برند واکسن‌های تحویلی به حوزه بهداشت چیست، اما اگر طبق روال سال گذشته باشد برند‌ها هلندی، فرانسوی و ایرانی خواهد بود که همه آنها از نظر ایمنی یکسان هستند. فقط واکسن‌های ایرانی برای افراد زیر هجده سال و مادران باردار ممنوع است، زیرا هنوز آزمایش‌های مختص به آن را انجام نداده‌اند.

اواخر تابستان و اوایل پاییز پیک آبله‌مرغان

نهبندانی درخصوص بیماری آبله‌مرغان، بیان کرد: معمولا پیک این بیماری اواخر تابستان و اوایل پاییز است. از آنجا که این واکسن جزو برنامه‌های واکسیناسیون کشوری نیست، به همین دلیل متخصصان عفونی، اطفال و... به بیمار توصیه می‌کنند که باید از داروخانه‌ها تهیه کنند؛ البته این واکسن به تعداد محدود به بیماران‌ام‌اس اختصاص داده می‌شود که با نظر متخصصان عفونی برای افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند، تزریق می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: تزریق این واکسن محدودیت سنی ندارد، اما معمولا متخصصان برای کودکان توصیه نمی‌کنند، زیرا در کودکی این بیماری مشکل جدی‌ای ایجاد نمی‌کند، مگر اینکه وضعیت کودک پرخطر باشد و پزشک تشخیص دهد.