«نغمه‌های فتح» روشنگر توانمندی‌های ایران و رزمندگان دفاع مقدس است | اجتماع گروه‌های سرود در حرم مطهر رضوی

به گزارش شهرآرانیوز، هفته دفاع مقدس در حرم مطهر رضوی نیز همچون دیگر نقاط ایران عزیز، رنگ‌وبوی ایثار و فداکاری و عزت ملی می‌دهد و برنامه‌های متعددی در حریم سلطان سریر ارتضا به همین بهانه برگزار می‌شود تا یاد و نام شهدای دفاع مقدس هشت‌ساله در چشم و دل زائران و مجاوران زنده شود. برگزاری ویژه‌برنامه اجتماع گروه‌های سرود از سراسر کشور با عنوان «نغمه‌های فتح» در رواق امام‌خمینی(ره) ازجمله این برنامه‌هاست که از شامگاه یکشنبه (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) آغاز شده و تا دوشنبه هفته آینده  (۷ مهرماه) ادامه خواهد داشت.

حضور ۳۰ گروه سرود کشوری و مشهدی در اجرای مراسم

مسئول گروه‌های سرود شعر و دکلمه حرم مطهر رضوی، درخصوص این برنامه گفت: ویژه‌برنامه گروه‌های سرود «نغمه‌های فتح» به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و شهدای مقاومت، در فضایی معنوی و با شور و نشاط از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ در رواق امام‌خمینی(ره) برگزار می‌شود. علاوه بر این، گروه‌های سرود دخترانه نیز در رواق نجمه‌خاتون(س)، در مراسم مادردختری به اجرای برنامه می‌پردازند.

حسین قاسمی عنوان کرد: نزدیک به ۳۰ گروه سرود از استان‌های مختلف کشور و به طور ویژه مشهد در این مراسم اجرا خواهند داشت که از جمله این گروه‌ها «آل طاها»، «نغمه‌های رضوی»، «ندای غدیر»، «ضریح آفتاب» و «شهید ادواردو آنیلی» است.

قاسمی با اشاره به استقبال چشمگیر زائران و علاقه‌مندان از این مراسم، اظهار کرد: تاکنون، حضور زائران در این مراسم چشمگیر بود و جمعیت در طول اجرا به‌تدریج افزایش می‌یافت و ما شاهد بودیم زائران از اجرا‌ها با گوشی‌های همراه تصویربرداری می‌کنند و علاقه نشان می‌دهند.

وی مضمون سرود‌های اجراشده را حماسی و مذهبی با تأکید بر دفاع مقدس و جنگ ۱۲روزه تحمیلی اسرائیل علیه ایران دانست و افزود: این برنامه نه‌تنها به یاد شهدای دفاع مقدس می‌پردازد، بلکه به تقویت پیوند‌های فرهنگی و اجتماعی میان زائران و هنرمندان نیز کمک می‌کند. امیدواریم با استمرار این برنامه‌ها، یاد و خاطره شهدای گران‌قدر به شکلی جدید بیش از پیش زنده نگه داشته شده و نسل جوان با ارزش‌های دفاع مقدس آشنا شود.

مسئول گروه‌های سرود شعر و دکلمه حرم رضوی، خاطرنشان کرد: جشنواره «نغمه‌های فتح» تا پایان هفته دفاع مقدس ادامه خواهد داشت و هر شب گروه‌های مختلفی به اجرای سرود خواهند پرداخت. به علاوه، در همین محل و ساعت ۲۰:۳۰، چهارشنبه‌شب، دوم مهرماه، محفل شعرخوانی با عنوان «پلاک ۸» برگزار می‌شود که فرصتی برای شاعران و دکلمه‌خوانان است تا آثار خود را در راستای گرامیداشت این ایام ارائه دهند.

سرود، روش جدیدی برای ارائه مفاهیم ارزشی است

زائر‌ان و مجاوران، یکی‌یکی و خانوادگی وقتی صدای نوا‌های پرصلابت سرود‌ها را می‌شنوند، به جمعیت اضافه می‌شوند و جلوی جایگاه می‌نشینند. بهروز که پدر دو پسربچه پنج‌ساله و سه‌ساله است و به همراه همسرش پای این برنامه نشسته‌اند، محتوا و مضامین سرود‌ها را به‌روز می‌داند و می‌گوید: متن سرود‌ها به‌گونه‌ای است که توانسته پیام خود را به مخاطب منتقل کند که عمده آن‌ها درباره جنگ تحمیلی ۱۲روزه و توانمندی‌های موشکی ایران بود.

زائر دیگری از اصفهان که همراه با خانواده‌اش به مشهد آمده است، درباره این برنامه بیان می‌کند: فرزندان من که یکی از آن‌ها هفت‌ساله بوده و دیگری نه‌ساله است، به‌خوبی با این سرود‌ها ارتباط برقرار کردند. ضمن اینکه تنوع در گویش‌ها و لباس‌های جالبی که هر گروه سرود پوشیده بودند، بیشتر توجه ما را جلب کرد تا پای برنامه بنشینیم.

محمدآقا ادامه داد: اینکه روش اجرای برنامه‌های آیینی در حرم امام‌رضا(ع) جدید شده، باعث شده کودکان و نوجوانان به آن علاقه بیشتری نشان دهند که این موضوع در انتقال مفاهیم دینی به نسل جوان می‌تواند مؤثر باشد.

دکلمه‌خوانی نوجوان همراه با فهم عمیق اشعار

سیدسلمان رحمان‌زاده، خادم نوجوان حرم مطهر  رضوی است که در بخشی از اجرای برنامه سهیم بود و دکلمه‌ای با مضمون جنگ تحمیلی ۱۲روزه ارائه کرد. این نوجوان سیزده‌ساله که دو سالی است در مراسمات آیینی، دکلمه‌خوانی دارد و جزو گروه دکلمه‌خوانان نوجوان حرم است، درباره حضورش در این برنامه گفت: اجرای دکلمه در چنین مکان مقدسی برای من توفیق بزرگی است تا از این طریق بتوانم ارزش‌های ملی و دفاع مقدس را به زائران و مجاوران منتقل کنم.

نکته جالب توجه در دکلمه‌خوانی رحمان‌زاده این بود که از همین سنین نوجوانی در ارائه‌هایش برای فهم مخاطب ارزش قائل بود و گفت: من همیشه سعی می‌کنم اشعاری را که انتخاب می‌کنم و می‌خوانم، ابتدا درک کنم و با آن ارتباط برقرار کنم تا بتوانم همان مفاهیم را با حس بهتری به مخاطب انتقال بدهم.

{$sepehr_key_153685}