نقش کلیدی تغذیه مناسب در پیشگیری و درمان پوکی استخوان

به گزارش شهرآرانیوز؛ آرش دشتابی با اشاره به اینکه تغذیه مناسب نقش بسیار مهمی در پیشگیری و مدیریت پوکی استخوان دارد، اظهار کرد: با گنجاندن مواد غذایی غنی از کلسیم، ویتامین D، پروتئین، منیزیم و سایر مواد مغذی در رژیم غذایی خود می‌توانید سلامت استخوان‌های خود را حفظ کنید.

وی با اشاره به اینکه برای مدیریت پوکی استخوان لازم است به یکسری نکات تغذیه‌ای توجه شود، افزود: علاوه بر اینکه لازم است تمام گروه‌های سنی، رژیم غذایی متنوع شامل تمام گروه‌های غذایی را دنبال کنند تا تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین شود، ورزش منظم به تقویت استخوان‌ها کمک کرده و خطر شکستگی را کاهش می‌دهد.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه کلسیم یکی از مهم‌ترین مواد معدنی برای ساخت و حفظ استخوان‌ها است، افزود: حدود ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها و دندان‌ها ذخیره می‌شود؛ برای پیشگیری از پوکی استخوان، مصرف کافی کلسیم بسیار حیاتی است.

دشتابی گفت: بزرگسالان باید حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز دریافت کنند که این مقدار برای زنان بالای ۵۰ سال و مردان بالای ۷۰ سال به ۱۲۰۰ میلی‌گرم افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: محصلات لبنی، سبزیجات برگ دار، ماهی‌های چرب و غذا‌های غنی شده از جمله منابع غذایی با میزان کلسیم مشخصی هستند که لازم است این منابع غذایی‌ در برنامه غذایی تمام گروه‌های سنی به ویژه بانوان قرار بگیرد.

منبع: ایسنا

{$sepehr_key_153745}