به گزارش شهرآرانیوز، امروزه میلیونها نفر در سراسر جهان از فشار خون بالا رنج میبرند و رژیم غذایی یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر این بیماریها و جلوگیری از بدتر شدن علائم آنهاست.
روبرتو یانو، متخصص قلب و عروق مشهور، در مصاحبهای با روزنامه Terra گفت: «یکی از مهمترین عواملی که علائم فشار خون بالا را تشدید میکند، غذاهای ناسالم و فرآوری شده است. بنابراین، بیماران مبتلا به بیماری قلبی و فشار خون بالا باید از خوردن سوسیس، سالامی، سوپهای فوری، فست فود، سس کچاپ، سس سویا، پنیر پارمزان و چدار و همچنین نخود فرنگی، ذرت کنسرو شده و چیپس سیبزمینی سرخ کرده خودداری کنند. همه این غذاها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند که منجر به افزایش فشار خون میشود.»
{$sepehr_key_154073}
این پزشک همچنین توضیح داد که برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مفید است که از مصرف نوشابه، آبمیوههای شیرین، قهوه، نوشیدنیهای کافئیندار و نوشیدنیهای انرژیزا خودداری کنند، زیرا این مواد بر سلامت قلب و فشار خون تأثیر منفی میگذارند.
این پزشک بر اهمیت پیروی از یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت قلب و عروق تأکید کرد و گفت: «نه تنها تهیه یک منوی روزانه و جایگزینی محصولات مضر با جایگزینهای سالم، بلکه پایبندی به یک برنامه روزانه متعادل و مراجعه منظم به پزشک برای نظارت بر پیشرفت فشار خون بالا نیز مهم است.»
کارشناسان سلامت به بیماران مبتلا به کلسترول و فشار خون بالا در مورد پرخوری غذاهای سرخشده یا چرب هشدار میدهند، زیرا این غذاها خطر تصلب شرایین و حمله قلبی را افزایش میدهند. این متخصصان توصیه میکنند که تا حد امکان مصرف نمک را کاهش داده و مصرف گوشت قرمز و غذاهای غنی از کربوهیدرات را محدود کنید، زیرا این غذاها تأثیر مستقیمی بر فشار خون و سلامت قلب دارند.
منبع: سلامت نیوز