مقداد کاشفی در گفتوگو با شهرآرانیوز توضیح داد: نرخ انواع نان حجیم به طور میانگین دوبرابر شده و نان ۴ هزار تومانی اکنون ۸ هزار تومان است. علاوه بر این، نرخ مرغ و گوشت هم افزایش یافته است.
وی ادامه داد: ارزانترین نوع ساندویچ که همان خوراک است، اکنون صرفاً بهخاطر نان و اقلام مصرفی باید حدود ۲۰ درصد گران شود و از ۸۰ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان برسد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان فراوردههای گوشتی، اغذیه پیتزا و غذاهای فانتزی مشهد بیان کرد: واحدهای صنفی زیرمجموعه ما مشمول نرخگذاری دستوری نیستند. طبق دستورالعمل نرخگذاری کالاها و خدمات صنفی، اعضای اتحادیه ما جزو گروه (ج) هستند و نرخ این واحدهای صنفی با رعایت ضوابط و دستورالعملهای مربوطه (از جمله درصدهای سود عمده و خرده، سود پخش کالا، ضوابط قیمتگذاری و...) انجام میشود.
کاشفی توضیح داد: با این حال، نرخنامه واحدهای صنفی از سوی اتحادیه صنف فروشندگان فراوردههای گوشتی، اغذیه پیتزا و غذاهای فانتزی مشهد نیز اعلام خواهد شد. با توجه به تغییرات زیاد قیمت مواد اولیه، برخی از همکاران بهکنایه میگویند «ما هم باید مثل طلافروشان به صورت روزانه اعلام نرخ کنیم».
وی با اشاره به فعالیت برخی اغذیهفروشان با نرخهایی کمتر از نرخ رسمی نیز گفت: این کار همکاران ما اشتباه است. بسیاری از واحدهای صنفی که با نرخهای ارزان و غیررسمی فعالیت میکنند، ناچار به تعطیلی میشوند. چون این فعالیت اقتصادی نیست. ما شریکهای اجباری زیادی داریم؛ اداره مالیات، شهرداری و... که به صورت سالانه باید به آنها پرداختهایی داشته باشیم. علاوه بر این، صاحبان املاک هم اغلب وقتی میبینند که فعالیت یک واحد صنفی رونق پیدا کرده است، بعد از یک سال کنار نمیآیند و اجاره را افزایش میدهند.
{$sepehr_key_154556}