سم آلتمن: هوش مصنوعی تا ۲۰۳۰ از هوش انسانی پیشی می‌گیرد

به گزارش شهرآرانیوز، سم آلتمن مدیرعامل OpenAI که همیشه نسبت به هوش مصنوعی خوش‌بین بوده، حالا می‌گوید پیشرفت‌های اخیر این فناوری نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند زودتر از آنچه فکر می‌کردیم از هوش انسان پیشی بگیرد.

او در مصاحبه‌ای با روزنامه آلمانی دی ولت اعلام کرد که تا سال ۲۰۳۰ مدل‌های هوش مصنوعی آن‌قدر قدرتمند خواهند بود که کار‌هایی را انجام می‌دهند که انسان‌ها قادر به انجام آن نیستند.

آلتمن تأکید کرد که مدل‌های فعلی هوش مصنوعی حتی از او باهوش‌تر شده‌اند و پیشرفت‌های آینده بسیار امیدوارکننده است. او گفت که تا سال ۲۰۲۶ مدل‌هایی تولید خواهند شد که عملکردشان کاملاً شگفت‌انگیز خواهد بود و پیشرفت آنها بسیار سریع خواهد بود.

او همچنین پیش‌بینی کرد که تا چند سال آینده، ۳۰ تا ۴۰ درصد از فعالیت‌های اقتصادی جهان توسط هوش مصنوعی انجام شود. این دیدگاه کمی محتاطانه‌تر از پیش‌بینی‌های برخی دیگر از متخصصان است که معتقدند هوش مصنوعی در عرض چند سال، حتی زودتر از این زمان، به سطح برتری خواهد رسید.

با این حال، آلتمن اشاره کرد که انسان‌ها همچنان اهمیت همکاری و درک نیاز‌های یکدیگر را فراموش نخواهند کرد.

او گفت: هرچند هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند خواهد بود، اما باید یاد بگیریم چطور با آن کار کنیم و بدانیم دیگران چه می‌خواهند و چه چیزی برای آنها مفید است.

از سوی دیگر، آلتمن به محدودیت‌های فعلی هوش مصنوعی هم اشاره کرد. او گفت که مدل‌های پیشرفته‌تر از GPT-۵ ساخته شده‌اند، اما به دلیل کمبود زیرساخت‌های مناسب هنوز به صورت عمومی منتشر نشده‌اند.

خبر خوب این است که OpenAI به همراه شرکایش در حال ساخت مراکز داده بزرگ و پیشرفته‌ای در ایالات متحده هستند که ظرفیت پردازش هوش مصنوعی را به شکل چشمگیری افزایش می‌دهد.

این پروژه‌ها، مانند مجتمع ۸۰۰ هکتاری در تگزاس، به هوش مصنوعی کمک می‌کنند تا به هدف خود یعنی بازتعریف آینده جهان نزدیک‌تر شود.

آلتمن در پایان گفت: در چند سال آینده، هوش مصنوعی قادر خواهد بود اکتشافات علمی انجام دهد که انسان‌ها به تنهایی نمی‌توانند. این همان چیزی است که می‌توان آن را ابرهوش نامید.

منبع: fortune

{$sepehr_key_154755}