علیاکبر کوهپیکر در گفتوگو با شهرآرانیوز، با بیان اینکه این مشوق برای تمامی نانواییها اعم از آزادپز و دولتی است، اظهار کرد: پخت نان کامل نیاز به تجهیزات و دستگاههای بیشتر و کارگر متخصص دارد. پخت این نان سرعت کار را کاهش میدهد، ولی کیفیت نان افزایش مییابد. از این رو، برای تشویق نانواییها به پخت نان با آرد کامل، مشوق ۲۰ درصدی افزایش قیمت نان ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه سیاست دولت تولید نان با آرد کامل است، گفت: در حال حاضر بسیاری از کارخانههای تولید آرد، بخشی از هزینههای خود را از سبوسگیری آرد تأمین میکنند؛ بنابراین کارخانهها برای تولید آرد کامل متضرر میشوند.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد اظهار کرد: آردی که اکنون در اختیار نانوایی قرار میگیرد، ۱۳ درصد سبوس آن گرفته میشود. آرد کامل در واقع آردی است که پوسته نازکی از روی گندم به علت رفع آلودگیهای احتمالی برداشته شود.
{$sepehr_key_155650}
وی تأکید کرد: امیدواریم هزینههای مربوط به آرد کامل به طور کامل تأمین شود؛ در غیر اینصورت، تخلفها در قاطیکردن آرد و پایینآمدن کیفیت نان افزایش خواهد یافت.
کوهپیکر با اشاره به تأخیر صدروزه دولت در پرداخت یارانه آرد به حساب نانواییها، خاطرنشان کرد: از واریز آخرین یارانه نان به حساب برخی از نانواییها که قرار بود به صورت روزانه واریز شود، ۱۰۰ روز میگذرد.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد ادامه داد: در واقع این یارانه نیست؛ بلکه بخشی از قیمت نان است که دولت پرداخت میکند.
وی گفت: وقتی نانوا توان پرداخت دستمزد کارگر روزمزد نانوایی را نداشته باشد، بهتبع کیفیت نان پایین میآید یا کارگران تعدیل نیرو میشوند و درنهایت منجر به تعطیلی واحدهای صنفی نانوایی میشود.
{$sepehr_key_155652}
کوهپیکر با اشاره استقبال یا عدم استقبال مردم از آرد با نان کامل گفت: بالاخره نان با آرد کامل رنگ تیرهتری میگیرد و ممکن است در ابتدا چندان مورد استقبال مردم قرار نگیرد؛ اما اگر مردم از فواید این آرد بر سلامت خود مطلع شوند، قطعاً این نان را انتخاب خواهند کرد؛ چراکه هزینهای که اکنون برای سلامتی پرداخت میشود، بعداً از وقوع بیماری جلوگیری خواهد کرد.
وی تصریح کرد: باز هم تأکید میکنیم که اگر یارانه نان به صورت مستقیم برای مردم پرداخت شود و نانوایان به صورت آزاد آرد را تهیه و تأمین کنند، رقابت بهوجودآمده بین نانواییها، باعث افزایش کیفیت نان خواهد شد.