۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدعلی رضوی روز چهارشنبه (۱۶ مهر ۱۴۰۴) در نشست خبری با اشاره به برگزاری سومین همایش ملی «امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» همزمان با ۲۴ مهرماه روز جهانی غذا اظهار کرد: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز جهانی غذا را با هدف توجه به گرسنگی و امنیت غذایی در جهان نامگذاری کرده است.

وی عنوان کرد: امروز در حالی که ۷۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان با گرسنگی مواجهند، بیش از دو و نیم میلیارد نفر از چاقی و تغذیه ناسالم رنج می‌برند؛ آماری که این دو چالش متضاد، نشانه نابرابری شدید در دسترسی به غذای سالم و کافی در دنیا و در واقع بیانگر نوعی بحران جهانی در توازن و امنیت غذایی است.

وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا با عنوان «دست در دست برای غذا‌های بهتر و آینده‌ای بهتر» افزود: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۳۰ میزان گرسنگی و فقر در جهان کاهش چشمگیری خواهد یافت و امیدواریم ایران نیز در پنج سال آینده به سطح مطلوبی از امنیت غذایی دست یابد.

{$sepehr_key_157426}

رضوی ادامه داد: در صورت نبود امنیت غذایی، امنیت ملی کشور‌ها نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. به همین دلیل در برنامه هفتم توسعه کشور، فصل یازدهم به موضوع امنیت غذایی اختصاص یافته و سند ملی مربوط به آن نیز تدوین شده است.

وی افزود: روز جهانی غذا هر ساله در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله ایران گرامی داشته می‌شود و موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز به عنوان مرجع علمی در این حوزه در راستای مأموریت‌های پژوهشی خود اقدام به برگزاری این همایش کرده است.

وی گفت: امسال نماینده سازمان فائو در ایران نیز در همایش مشهد حضور خواهد داشت. در این همایش علاوه بر موضوع گرسنگی محور‌هایی همچون تاب‌آوری، سلامت و ایمنی غذایی نیز بررسی می‌شود.

به گفته وی، حدود چهار تریلیون دلار در جهان صرف پیامد‌های ناشی از سوءتغذیه و رژیم‌های نادرست می‌شود که این موضوع به یکی از ترند‌های مهم تحقیقاتی دنیا تبدیل شده است.

منبع: ایرنا