به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدعلی رضوی روز چهارشنبه (۱۶ مهر ۱۴۰۴) در نشست خبری با اشاره به برگزاری سومین همایش ملی «امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت» همزمان با ۲۴ مهرماه روز جهانی غذا اظهار کرد: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز جهانی غذا را با هدف توجه به گرسنگی و امنیت غذایی در جهان نامگذاری کرده است.
وی عنوان کرد: امروز در حالی که ۷۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان با گرسنگی مواجهند، بیش از دو و نیم میلیارد نفر از چاقی و تغذیه ناسالم رنج میبرند؛ آماری که این دو چالش متضاد، نشانه نابرابری شدید در دسترسی به غذای سالم و کافی در دنیا و در واقع بیانگر نوعی بحران جهانی در توازن و امنیت غذایی است.
وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا با عنوان «دست در دست برای غذاهای بهتر و آیندهای بهتر» افزود: پیشبینیها نشان میدهد تا سال ۲۰۳۰ میزان گرسنگی و فقر در جهان کاهش چشمگیری خواهد یافت و امیدواریم ایران نیز در پنج سال آینده به سطح مطلوبی از امنیت غذایی دست یابد.
{$sepehr_key_157426}
رضوی ادامه داد: در صورت نبود امنیت غذایی، امنیت ملی کشورها نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. به همین دلیل در برنامه هفتم توسعه کشور، فصل یازدهم به موضوع امنیت غذایی اختصاص یافته و سند ملی مربوط به آن نیز تدوین شده است.
وی افزود: روز جهانی غذا هر ساله در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله ایران گرامی داشته میشود و موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز به عنوان مرجع علمی در این حوزه در راستای مأموریتهای پژوهشی خود اقدام به برگزاری این همایش کرده است.
وی گفت: امسال نماینده سازمان فائو در ایران نیز در همایش مشهد حضور خواهد داشت. در این همایش علاوه بر موضوع گرسنگی محورهایی همچون تابآوری، سلامت و ایمنی غذایی نیز بررسی میشود.
به گفته وی، حدود چهار تریلیون دلار در جهان صرف پیامدهای ناشی از سوءتغذیه و رژیمهای نادرست میشود که این موضوع به یکی از ترندهای مهم تحقیقاتی دنیا تبدیل شده است.
منبع: ایرنا