قاتل امیرمحمد خالقی فردا (چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴) قصاص می‌شود

به گزارش شهرآرانیوز، فردا صبح ۲۳ مهرماه، قاتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران که شب ۲۴ بهمن سال ۱۴۰۳ توسط ۲ موتورسوار به ضرب چاقو به قتل رسید، اعدام خواهد شد.

قاتل امیرمحمد خالقی در ملاعام اعدام نمی‌شود

وکیل خانواده خالقی با بیان اینکه حکم قصاص قاتل امیرمحمد صبح فردا اجرا می‌شود اظهار داشت: علی‌رغم تجویز دادگاه کیفری یک تهران در رأی صادره مبنی بر اجرای حکم قصاص در ملأعام، این موضوع مورد تایید دادستان قرار نگرفت و حکم در زندان اجرا می‌شود.

وی افزود: صبح امروز جلسه‌ای در دادسرای جنایی تهران به منظور صلح و سازش با حضور ولی دم امیرمحمد و خانواده احمدرضا برگزار شد که نهایتا ولی دم امیرمحمد حاضر به گذشت از حق قصاص نشد.

امیرمحمد در شب چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ هنگام بازگشت از نخستین روز کاری خود در حوالی کوی دانشگاه، توسط ۲ موتورسوار مورد حمله قرار گرفت و تلفن همراه و کوله‌پشتی حاوی لپ‌تاپش به سرقت رفت. وی پس از انتقال به بیمارستان شریعتی، صبح روز بعد جان خود را از دست داد.

با وجود محدود بودن شواهد و تنها یک فیلم نه‌چندان شفاف از دوربین مداربسته خیابان، پلیس با تلاش و بررسی‌های گسترده و بازداشت تعدادی مظنون، موفق به شناسایی و دستگیری متهمان اصلی و مالخر‌های مرتبط شد.

در این بازی، ۲ متهم این پرونده احمد و امیر، در حضور خبرنگاران و مقامات جزئیات این حادثه را تشریح کردند. بر اساس اعترافات آنها این دو نفر با هدف سرقت و زورگیری کمین کرده بودند و با سوءاستفاده از تاریکی شب، امیرمحمد خالقی را به‌عنوان طعمه خود انتخاب کردند.

قاتل امیرمحمد خالقی فردا (چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴) قصاص می‌شود

به گفته متهمان، آنها پس از شناسایی مقتول، به سمت او حمله کرده و تلاش کردند وسایلش را سرقت کنند. امیرمحمد که قصد مقاومت داشت، با چندین ضربه چاقو از سوی مهاجمان به شدت مجروح شد. پس از آن، سارقان با عجله از محل حادثه متواری شدند و گوشی تلفن همراه و کوله‌پشتی او را با خود بردند.

در جریان بازسازی صحنه جرم، متهمان نحوه انتخاب سوژه، چگونگی ضربات چاقو و مسیر فرار خود را توضیح دادند. آنها اظهار داشتند که انگیزه‌ای جز سرقت نداشتند، اما درگیری با مقتول و ترس از لو رفتن باعث شد که مرتکب قتل شوند.

{$sepehr_key_158900}

واکنش پلیس و مقامات قضایی

سردار محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، در حاشیه بازسازی این صحنه اظهار داشت: پلیس از لحظه وقوع حادثه با جدیت وارد عمل شد و تحقیقات گسترده‌ای را برای شناسایی و دستگیری مجرمان آغاز کرد. با تلاش شبانه‌روزی، دو متهم اصلی این پرونده شناسایی و بازداشت شدند.

وی افزود: متأسفانه انگیزه این قتل صرفاً سرقت بوده و هیچ‌گونه آشنایی قبلی میان مقتول و متهمان وجود نداشته است.

قاضی محمد شهریاری، سرپرست دادسرای امور جنایی تهران نیز تأکید کرد که پرونده به‌صورت ویژه رسیدگی خواهد شد و متهمان در برابر قانون پاسخگوی جنایت خود خواهند بود.

برادر مقتول پیش‌تر در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها گفته بود: تنها خواسته ما اجرای عدالت و مجازات قاتلان است. نباید خون برادرم پایمال شود.

با صدور حکم قضایی، قرار است فردا صبح ۲۲ مهرماه، قاتل امیرمحمد خالقی به مجازات قصاص برسد.

این پرونده جنایی یکی از حوادث تلخ و پرواکنش سال گذشته در جامعه دانشگاهی و افکار عمومی بوده است.

منبع: رکنا