به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مرضیه بیگم سیاهپوش، میگوید: سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که با ویروسهای گوناگونی مانند رینوویروسها، کرونا ویروسها و... پدید میآید. آنفلوآنزا نیز یک بیماری ویروسی است که از سرماخوردگی شدیدتر و حتی گاهی با مرگ ومیر همراه است. بیماری کووید-۱۹ را هم یک کرونا ویروس ایجاد میکند و جزو عفونت دستگاه تنفسی محسوب میشود.
درباره اثربخشی نمک در عفونتهای تنفسی هر چند گاهی مطالعات متناقضی دیده میشود، اما تعداد موارد موافق بیشتر است. محققان معتقدند غلظت بالای نمک اثرات ضدویروس دارد ولی میتواند عوارضی مانند سوزش شدید، احساس گرفتگی در بینی و آبریزش بینی داشته باشد. به هر حال نمک هم اثرات پیشگیری کننده و هم اثرات درمانی در حد کاستن از التهاب و البته کم شدن دوره علامت دار را دارد. مطالعات حاکی است که غرغره با آب معمولی نیز در کاهش التهابها و غرغره چای سبز نیز در کاهش تب و علائم آنفلوآنزا موثر بوده است. البته احتمال پرتاب شدن ویروس به قسمتهای پایینتر دستگاه تنفسی و نیز خوردن ماده غرغره را به عنوان عوارض احتمالی مطرح کردهاند. بنا بر احتیاط، بیماران قلبی، کلیوی و کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند با غلظت کمتر و به دفعات کمتری شست وشوی بینی و غرغره حلق با آب نمک را انجام دهند.
{$sepehr_key_160887}
از زمانی که کرونا در کشورمان همه گیر شد، برخی افراد طبق تجویزات سنتی، از بخور جوش شیرین یا آب نمک برای رفع علائم بیماری شان استفاده میکردند و حالا هم از این روش برای التیام علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده میکنند. دکتر بیگم سیاهپوش میگوید: جوش شیرین با نام علمی بی کربنات سدیم، پودری سفیدرنگ و محلول در آب است که خواص قلیایی ضعیفی دارد و در مصارف خانگی، طبی و صنعتی به کار میرود. در تحقیقات مشخص شده که جوش شیرین در دمای ۷۰درجه سانتیگراد به گاز دی اکسیدکربن، آب و کربنات سدیم تجزیه میشود. در زمان بخور جوش شیرین به روش سنتی به نظر میرسد آنچه وارد دستگاه تنفس میشود، گاز دی اکسیدکربن همراه با بخار آب است و ماده موثره جوش شیرین که همان بیکربنات سدیم است تنفس نمیشود. مشابه این موضوع در بخور آب نمک است که پس از حرارت دادن آن فقط آب، بخار شده و نمک، ته نشین میشود.
بخور جوش شیرین به روش سنتی پایه علمی ندارد.
منبع: خبرآنلاین