پیش‌بینی کاهش ۱۰ درصدی تولید زعفران در خراسان رضوی

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد میری‌دیسفانی روز شنبه در حاشیه آیین روز ملی زعفران در تربت‌حیدریه افزود: شرایط اقلیمی و عوامل جوی، از عمده‌ترین دلایل این کاهش محصول است.

وی از تهدیدات اقلیمی به عنوان مهمترین چالش حوزه زعفران استان یاد و بیان کرد: در حالی که میزان آب در دسترس بخش کشاورزی استان در دهه‌های گذشته، نزدیک هشت میلیارد مترمکعب بود، این میزان به دلیل کاهش نزولات جوی و استمرار خشکسالی در سال‌های اخیر به رقمی حدود ۲.۷ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

مشاور رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از بخش بازرگانی و صادرات به عنوان چالش دوم حوزه زعفران یاد کرد و گفت: هنوز در حوزه بازرگانی با محدودیت‌های بسیاری در بخش صادرات مواجه هستیم که مباحثی، چون فرآوری، بسته‌بندی و برندینگ (نشان تجاری) از مشکلات اصلی ما در این بخش بوده و رفع آن نیازمند همکاری بین بخشی با سایر دستگاه‌های مرتبط است.

میری دیسفانی در عین حال به مزیت‌های کاشت زعفران در ایران و به خصوص استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: سطح زیرکشت محصولات زراعی و باغی این استان نزدیک به یک میلیون هکتار است و از این میزان حدود ۳۷۰ هزار هکتار به محصولات باغی اختصاص داشته و نزدیک به ۹۶ هزار هکتار صرفاً به محصول زعفران اختصاص دارد.

{$sepehr_key_161698}

وی اظهار کرد: سازگاری با شرایط اقلیمی استان از جمله مهمترین دلایل مزیت نسبی زعفران است و با توجه اینکه سایر شهر‌های استان به خصوص در مناطقی که با مشکل تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی مواجه هستند، به عنوان الگوی کشت مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته وی، این محصول همچنین مزیت نسبی اقتصادی مطلوب‌تری نسبت به سایر محصولات دارد و توانسته زنجیره اشتغال گسترده و کاملی را به خود اختصاص دهد، لذا میزان تقاضا برای کاشت آن رو به افزایش است.

منبع: ایرنا