خطر جدی برای دریای خزر | بیش از صد لاشه فک خزری در قزاقستان کشف شد

به گزارش شهرآرانیوز؛ اداره محیط زیست منطقه‌ای قزاقستان گزارش داد که لاشه ۱۱۲ فک خزری در جریان پایش خط ساحلی در ناحیه «توپکاراگان» در منطقه «مانگیستائو» در این کشور کشف شده است.

کارشناسان همچنین یادآور شدند مرگ و میر دسته جمعی فک‌ها برای اولین بار در دریای خزر در اوایل دهه ۲۰۰۰ گزارش شد.

به گفته مقامات قزاقستان، در سال ۲۰۰۰ حدود ۱۰ هزار لاشه فک در سواحل خزری این کشور کشف شد.

«فُک کاسپین» یک گونه پستاندار دریایی کمیاب است که تنها در دریای مازندران و رودخانه‌های منتهی به آن مانند «ولگا» و «اورال» زندگی می‌کند.

این ‌گونه تنها پستاندار دریای مازندران به‌شمار می‌آید و به دلیل صید بی‌رویه آبزیان و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت، نیازمند به حمایت بین‌المللی است.

فک خزری به‌ طور میانگین ۱.۵ متر طول و ۸۰ کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فک به‌شمار می‌رود.

ساحل‌نشینان شمال کشور به این جانور سگ آبی می‌گویند. این گونه در دنیا منحصر به فرد است و تنها در دریاچه خزر یافت می‌شود. این حیوانات زندگی اجتماعی دارند و اغلب در دسته‌های بزرگ دیده می‌شوند.

کارشناسان می‌گویند فک‌ها، جانورانی مهم برای اکوسیستم دریای خزر به شمار می‌آیند و نابودی این جانوران می‌تواند اکوسیستم خزر را به خطر ‌اندازد.

منبع: ایسنا

{$sepehr_key_164116}