یک‌سوم پروژه فیبر نوری مشهد تکمیل شد | ساخت ۶۰ ایستگاه مخابراتی جدید در مناطق دارای پوشش ضعیف

حسن آذری‌نصرآباد در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، به تشریح آخرین وضعیت اجرای پروژه اینترنت سراسری فیبر نوری در مشهد پرداخت و اظهار کرد: در اصل، تفاهم‌نامه همکاری بین مخابرات ایران، استانداری خراسان رضوی و شهرداری مشهد در اردیبهشت‌ماه امسال امضا شد و از ابتدا قرار بر این بود که ابرپروژه مشهد در شش بلوک شهر مشهد و یک بلوک گلبهار اجرا شود. فاز اول این ابرپروژه با اجرای ۸۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری می‌تواند پوشش اینترنت پرسرعت نسل جدید را از ۶ درصد به ۴۳ درصد افزایش دهد. هدف نهایی هم اجرای دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه در فاز دوم پروژه است تا مشهد را به‌طور کامل تحت پوشش قرار دهد.

وی افزود: حالا براساس آخرین گزارش میدانی و حفاری‌هایی که در دستورکار است، تاکنون ۳۲ درصد از کل پروژه اجرا شده و طرح باقوت و به‌صورت مستمر درحال اجراست. درمجموع حدود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه پروژه FTTX، مراکز دیتاسنتر و افزایش ظرفیت شبکه انتقال اختصاص پیدا کرده که به‌واقع در تاریخ پروژه‌های مخابراتی خراسان رضوی بی‌سابقه است.

مدیرعامل شرکت مخابرات خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یک جنبه دیگر از این پروژه‌ها که برای مردم اهمیت و کاربری مضاعف دارد، بحث سرعت اینترنت موبایل است. در واقع زیرساخت سرعت را ما ایجاد می‌کنیم و امکانات نرم‌افزاری آن با اپراتورهاست، اما فعلاً تا جایی که ذیل حوزه تحت مدیریت شرکت مخابرات استان قرار دارد، به‌زودی بیش از ۶۰ ایستگاه جدید در مناطق دارای ضعف پوشش راه‌اندازی خواهد شد. با نصب فناوری TD LTE، ظرفیت ایستگاه‌های موجود متناسب با رشد مصرف مشترکین افزایش خواهد یافت و پیوست ویژه ابرپروژه فیبر نوری، ایستگاه‌های اینترنت تلفن همراه را هم تقویت خواهد کرد تا پایداری شبکه افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: تلاش ما این است که بتوانیم تجهیزات موجود در شبکه مخابراتی و اینترنتی مشهد را با تجهیزات روز دنیا بهینه‌سازی کنیم. این پروژه الان در دست اجراست و هدف‌گذاری ما بر این است که در ایستگاه‌های پرترافیک و به‌خصوص بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، که در ایام پیک زیارتی میزبان اتصال چندبرابری مشترکان است، سرعت اینترنت با تکنولوژی بدون قطعی ۵G به‌روزرسانی شود.

به گفته آذری، در راستای تأمین زیرساخت‌های ارتباطی برای تبدیل مشهد به الگوی ملی شهر هوشمند، هم‌اکنون ۱۰ مرکز دیتاسنتر به‌عنوان مراکز داده‌ای امن سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و بانک‌ها درحال راه‌اندازی است که ظرفیت شبکه انتقال استان را از ۲ ترابیت به ۷ ترابیت، افزایش خواهد داد.

{$sepehr_key_164134}