کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید زعفران در خراسان رضوی

محمد رجب‌زاده روز چهارشنبه (۲۱ آبان ۱۴۰۴) در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار کرد: هم‌اکنون در مناطق جنوبی استان، هنوز اوایل دوره برداشت محصول زعفران است، اما در مجموع، امسال شاهد کاهش عملکرد تولید به‌دلیل تنش‌های گرمایی و کاهش نزولات آسمانی هستیم.

وی افزود: متوسط تولید زعفران در خراسان رضوی طی سال گذشته، حدود ۲۷۰ تن بود، اما برآورد‌ها نشان می‌دهد امسال میزان تولید بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تأمین آب مزارع ازجمله چالش‌های اصلی زعفران‌کاران است و قطع برق و خاموشی چاه‌های کشاورزی در زمان برداشت گل تأثیر مستقیمی بر کاهش عملکرد دارد. به گفته او، با تداوم روند فعلی، در صورت بهبود شرایط آبی پس از برداشت، کشاورزان می‌توانند آبیاری بهتری برای تقویت بنه‌های زعفران انجام دهند.

رجب‌زاده با اشاره به وسعت اراضی زعفران در استان گفت: در حال حاضر، سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۹۵ هزار هکتار برآورد می‌شود.

{$sepehr_key_166287}