به گزارش شهرآرانیوز، مجید آنجفی روز یکشنبه در رویداد دانشبنیان و جشنواره زنجیره ارزش زعفران خراسان شمالی در فاروج اظهار کرد: سطح زیرکشت زعفران در کشور حدود ۱۲۷ هزار هکتار و برداشت محصول اکنون در حال انجام است.
وی افزود: بخش عمده زعفران کشور متاسفانه با برند سایر کشورها عرضه میشود و ضروری است که صادرات این محصول با ارزش افزوده کامل دنبال شود.
آنجفی تصریح کرد: ارزش صادرات زعفران با بهبود فرآیندها و حمایت از کشاورزان میتواند به بیش از ۸۰۰ میلیون دلار برسد.
وی با اشاره به محدودیتهای کشاورزی در سال خشکسالی گفت: امسال توزیع نهادهها و کودها دو ماه زودتر انجام شد و ۲۷ درصد افزایش یافته است.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: همچنین در دیمزارها حدود نیم میلیون تن علوفه تولید شد و حبوبات و سایر محصولات نیز افزایش داشته است.
وی افزود: ۸۰ درصد نیازهای کشور در حوزه کشاورزی در داخل تامین میشود و باید قدر تولیدکنندگان دانسته شود.
{$sepehr_key_167271}
رییس شورای ملی زعفران نیز در این جشنواره اظهار کرد: توسعه صادرات زعفران نیازمند حرکت به سمت بستهبندی استاندارد و بازاریابی علمی است.
محسن احتشام افزود: فاروج به عنوان هاب زعفران ایران نقش مهمی در ایجاد برند ملی و حضور در بازارهای جهانی دارد و کشاورزان این منطقه باید با نوآوری و حمایت جایگاه ویژهای در بازار جهانی برای زعفران ایجاد کنند.
وی بیان کرد: کشت زعفران باید با برند ملی انجام شود و مدل عملیاتی باز طراحی شود تا از تولیدمحور بودن به نوآوری محور بودن منتقل شود. توجه به بستهبندی با استانداردهای جهانی و استفاده از فناوریهای نوین، کلید موفقیت کشاورزان و تثبیت جایگاه زعفران ایران در بازار جهانی است.
زعفران یکی از محصولات مهم و رو به رشد استان است که توسعه صادرات این محصول با ارزش میتواند اثرات اقتصادی قابل توجهی برای منطقه داشته باشد.
فاروج با بیشترین سهم در کشت زعفران، رتبه نخست را دارد و با گسترش زعفران در سایر شهرستانها، خراسان شمالی به یکی از قطبهای تولید طلای سرخ در کشور تبدیل شده است.
گفتنی است کشاورزان استان در سال گذشته موفق به تولید ۲۹ تن زعفران شده بودند، که نشاندهنده رشد قابل توجه تولید این محصول با ارزش در استان است و امسال با وجود خشکسالی ۳۳ تن نگین زعفران از سطح پنج هزار و ۲۹ هکتار مزارع این استان برداشت شد.
منبع: ایرنا
{$sepehr_key_167273}