افزایش ۱۶.۶ درصدی تلفات گاز منوکسیدکربن در کشور در نیمه اول سال ۱۴۰۴ | هشدار برای فصل سرما

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد که در ۶ ماهه اول امسال ۲۷۴ نفر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در کشور جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۱۹۵ نفر مرد و ۷۹ نفر زن بودند. افزایش ۱۶.۶  درصدی تلفات گازگرفتگی در نیمه اول سال جاری در حالی است که عمده مرگ‌های ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن در نیمه دوم سال و عمدتاً از آذر به بعد که در اغلب نقاط کشور شاهد سردتر شدن هوا و افزایش استفاده از وسایل گرمایشی هستیم، رخ می‌دهد.

بر اساس آمار‌های سال گذشته (۱۴۰۳)، از کل تلفات ۸۵۷ نفره مسمومیت با گاز، ۴۹۷ نفر تنها در چهار ماه پایانی سال جان باختند که ۵۸ درصد از تلفات یکسال را در بر می‌گیرد. در این سال بیشترین تلفات در بهمن با ۱۳۶ فوتی ثبت شده است.

این روند در آمار تلفات مسمومیت با گاز سال‌های دیگر نیز تکرار شده و همواره با رشد قابل توجه تلفات در نیمه دوم هر سال مواجه بوده‌ایم. بر اساس آمار‌های چهار سال اخیر، در سال ۱۴۰۰ از ۸۳۹ مرگ ثبت شده بر اثر گازگرفتگی، ۶۵۶ مورد (۷۸ درصد) مربوط به نیمه دوم سال است. در سال ۱۴۰۱ نیز ۶۸۹ مورد (۷۵.۵ درصد) از ۹۱۳ مرگ بر اثر مسمومیت با گاز مربوط به نیمه دوم سال بوده است.

همچنین آمار تلفات مسمومیت با گاز در نیمه دوم سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ترتیب ۵۲۰ نفر از ۷۹۶ مورد مرگ (۶۵.۳ درصد) و ۶۲۲ نفر از ۸۵۷ فوتی (۷۲.۶ درصد) مسمومیت با گاز در کل سال بوده است.

سازمان پزشکی قانونی در آستانه ورود به روز‌های سرد سال و چهار ماه پایانی سال که بر پایه آمار‌ها با بیشترین میزان مسمومیت با گاز منوکسید کربن مواجه هستیم، از هموطنان درخواست می‌کند تا با رعایت نکات ایمنی و توصیه‌های ارائه شده مانع از وقوع مخاطرات جانی و حوادث تلخ برای خود و عزیزانشان شوند.

منبع: ایرنا

{$sepehr_key_168114}