به گزارش شهرآرانیوز؛ پژوهشها نشان میدهند استرس میتواند حس چشایی را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. این کشف نشان میدهد چرا پس از یک روز پر تنش، غذاها برایمان بیمزه بهنظر میرسند، در حالی که همان غذا در شرایط آرام، فوقالعاده است.
وقتی در هنگام غذا خوردن مشغول کار دیگری هستیم، چه تماشای فیلم باشد چه پاسخ دادن به پیامها، ذهن ما وارد حالت خودکار میشود. در این حالت، ما به نشانههای ظریف سیری توجه نمیکنیم و طعم واقعی غذا را بهخوبی درک نمیکنیم. پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ میلادی انجام شد، نشان داد افرادی که هنگام ناهار، بازی رایانهای انجام میدادند، نه تنها احساس سیری کمتری داشتند، بلکه بعداً بیشتر میانوعده مصرف کردند.
استرس و اضطراب میتوانند حس چشایی ما را کمرنگ کنند. در یک آزمایش در سال ۲۰۲۱ میلادی، شرکتکنندگانی که فیلم ترسناک تماشا کرده بودند در مقایسه با آنهایی که فیلم کمدی یا مستند دیده بودند، آبمیوه را کمتر شیرین ارزیابی کردند. برعکس، وقتی آرام و در جمع دوستان هستیم، مغز ما دوپامین و سروتونین ترشح میکند و غذا خوشمزهتر به نظر میرسد.
{$sepehr_key_169451}
پس از یک روز پر تنش، پنج دقیقه به خود فرصت دهید. موسیقی ملایم پخش کنید، چند نفس عمیق بکشید یا با کسی که به شما آرامش میدهد غذا بخورید.
شکل، اندازه و رنگ بشقاب بر درک طعم غذا تأثیر میگذارد. بشقاب مشکی، دسر را لوکستر و هیجانانگیزتر نشان میدهد، در حالی که بشقاب سفید آن را ساده و خودمانیتر جلوه میدهد.
هنگام غذا خوردن، به عطر، بافت و طعم هر لقمه توجه کنید. این کار مانند افزایش حساسیت جوانههای چشایی شما عمل میکند.
منبع: ایرنا