حماس: پایبند به توافق غزه هستیم | تحویل سلاح منوط به گفت‌وگوی ملی است

به گزارش شهرآرانیوز، «حازم قاسم» اعلام کرد که این جنبش به‌طور کامل به تمام الزامات مرحله نخست توافق غزه پایبند بوده اما رژیم صهیونیستی مانع آغاز اجرای مرحله دوم این توافق شده است.

وی در گفت وگو با شبکه العربیه افزود: سفر هیأت حماس به قاهره، نشان‌دهنده جدیت این جنبش برای ورود به مرحله دوم توافق و آغاز آمادگی‌های لازم برای آن است.

او تأکید کرد که موضوع سلاح جنبش باید در چارچوب گفت‌وگوی ملی و مشورت داخلی فلسطینی حل‌وفصل شود.

در همین راستا، رژیم صهیونیستی از طریق میانجی‌ها پیشنهادی به جنبش حماس ارائه کرده که بر اساس آن، تمام نیروهای این جنبش که در تونل‌های رفح محاصره شده‌اند، از مخفیگاه‌های خود خارج شده و خود را به نظامیان این رژیم تسلیم کنند.

بر اساس گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، رزمندگان حماس که در تونل‌های رفح محاصره شده‌اند، در صورت تسلیم، برای مدتی مشخص در زندان‌های این رژیم نگهداری خواهند شد. پس از آن، در صورت اعلام خلع سلاح و تعهد به عدم بازگشت به هرگونه فعالیت نظامی، آزاد شده و به نوار غزه بازگردانده می‌شوند.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی افزود که میانجی‌ها این پیشنهاد را چند روز پیش مطرح کرده‌اند، اما جنبش حماس از تسلیم شدن خودداری می کند.

این رسانه به نقل از یک منبع صهیونیست اضافه کرد: به نیروهای حماس در رفح گزینه ماندن و آزادی را دادیم، اما آن‌ها تاکنون نپذیرفته‌اند.

در مقابل، حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم و اعلام کرد که این رژیم با تعقیب، ترور و بازداشت نیروهای این جنبش که در تونل‌ها گرفتار شده‌اند، آتش‌بس را نقض کرده است. حماس همچنین تل‌آویو را مسئول کامل حفظ جان این مبارزان دانست.

جنبش حماس از طرف‌های میانجی خواست تا برای آزادی فوری نیروهای محاصره‌شده‌ خود وارد عمل شوند. این جنبش اعلام کرد که در طول ماه گذشته، پیشنهادها و سازوکارهایی برای حل‌وفصل این پرونده ارائه کرده اما رژیم صهیونیستی تمام تلاش‌ها را از بین برده و بی‌نتیجه گذاشته است.

منبع: ایرنا

{$sepehr_key_169954}