غذا‌های گرم و رطوبت‌رسان، خشکی پوست و افسردگی فصلی را کاهش می‌دهند

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فاطمه محجوب، با اشاره به ویژگی‌های طبیعت سرد و خشک فصل پاییز اظهار کرد: در این فصل توصیه میشود که مصرف غذا‌های گرم و رطوبت‌رسان در برنامه غذایی روزانه افزایش یابد. همچنین آبگوشت، حریره‌بادام، خورش‌های حاوی سبزیجات و میوه‌هایی مانند خورش سیب و آلو و همچنین تاس‌کباب به از مناسب‌ترین غذا‌ها برای این فصل هستند که می‌توانند در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت قلب و افزایش توان ذهنی نقش داشته باشند.

دکتر محجوب همچنین گفت: حریره بادام به دلیل طبیعت گرم و‌تر خود به کاهش خشکی پوست، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد حافظه کمک می‌کند و مصرف آن برای دانش‌آموزان و دانشجویان توصیه می‌شود.

وی اضافه کرد: عصاره گوشت نیز غذایی مقوی و خون‌ساز است که با شرایط آب‌وهوایی پاییز سازگاری دارد.

{$sepehr_key_172417}

عضو هیأت علمی دانشگاه، در عین حال یادآور شد: در پاییز احتمال بروز خشکی پوست و اختلالات خلقی مانند افسردگی افزایش می‌یابد و از همین رو مصرف غذا‌هایی مانند حریره بادام و شله‌زرد تهیه‌شده با شیره انگور، زعفران، هل، دارچین و خلال بادام می‌تواند در پیشگیری از افسردگی و کاهش علائم خشکی مؤثر باشد.

دکتر محجوب مصرف غذا‌های سرد و خشک از جمله قارچ، بادمجان، انواع فست‌فود‌ها و ترشیجات را در این فصل نامناسب دانست و توصیه کرد افراد مستعد مشکلات پاییزی، از این گروه غذایی پرهیز کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت تقویت سیستم ایمنی اظهار کرد: مصرف دمنوش نعناع همراه با عسل و لیموی تازه در صبح‌ها ترکیبی مؤثر و سرشار از آنتی اکسیدان برای افزایش ایمنی بدن است. این دمنوش و ترکیب چای سبز یا آویشن با لیمو و عسل علاوه بر کمک به پیشگیری از سرماخوردگی، باعث رقیق شدن ترشحات و بهبود تنفس شده و در شرایط آلودگی هوا نیز می‌تواند اثرات قابل توجهی داشته باشد.