برف‌تکانی درختان و برف‌روبی معابر در مشهد ادامه دارد | هزار پاکبان در سطح شهر مشغول عملیات هستند (۲۸ آذر ۱۴۰۴)

مهدی یعقوبی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، با اشاره به آغاز دور جدید بارش‌ها از صبح امروز (جمعه، ۲۸ آذر ۱۴۰۴) اظهار کرد: خوشبختانه در روز‌های گذشته که نزولات جوی ابتدا به‌صورت باران آغاز شد و سپس در قالب برف ادامه پیدا کرد، به دلیل آنکه معابر شهری از ابتدا خیس شدند و سپس برف بر آن‌ها نشست، عملیات برف‌روبی تاحد زیادی آسان شد و با عملیات هم‌زمان بیش از ۵۲۰ دستگاه انواع ماشین‌آلات سبک، نیمه‌سنگین و سنگین در مناطق مختلف شهر، هیچ مشکلی در تردد همشهریان گرامی پیش نیامد و هیچ مورد یخ‌زدگی و آب‌گرفتگی حادثه‌ساز در معابر شهر گزارش نشد.

وی افزود: با این تفاصیل، از حوالی صبح امروز که دور جدید بارش برف آغاز شد، به دلیل برودت هوا، بارندگی‌ها از همان ابتدا به‌صورت برف بود و همین باعث شده تا در این لحظات، شاهد نشست بیشتری باشیم و این موضوع، مسئولیت خادمان شهر را برای پیشگیری از بروز یخ‌زدگی و لغزندگی معابر دوچندان می‌کند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: از صبح امروز و نخستین دقایق آغاز بارش‌ها، حدود هزار پاکبان و نیروی خدمات‌رسان شهری با دو اولویت مشغول عملیات شدند و تا همین لحظه نیز این برنامه ادامه دارد. اولویت اول، برف‌تکانی سبک به محوریت درختان سوزنی‌برگ بزرگراه‌ها، بولوارها، خیابان‌ها و بوستان‌های بزرگ است تا بافت فضای سبز شهری با کمترین خسارت ممکن از بارش‌های فعلی محفوظ بماند. اولویت دوم نیز برف‌روبی معابر در مسیر‌هایی است که مردم در آن‌ها بیشترین تردد را دارند؛ منظور از این تردد نیز به محوریت عابران پیاده است که در مسیر‌های بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، رینگ بوستان‌های بزرگ و پارک‌های خطی تردد می‌کنند.

{$sepehr_key_174865}

وی ادامه داد: عملیات ویژه خادمان شهر به این کیفیتی که ذکر شد، تا ظهر فردا ادامه پیدا خواهد کرد. البته اگر بارش‌ها ادامه پیدا کنند، مأموریت تیم‌های تخصصی هم تمدید خواهد شد.

به گفته یعقوبی، مردم مشهد در این روز‌های پربارش می‌توانند با کاهش تردد‌های غیرضرور و پرهیز از پارک خودرو‌ها در حاشیه معابر، تا حد زیادی به تردد ناوگان خدمات شهری و فعالیت پاکبانان کمک کنند.

وی تصریح کرد که اولویت اصلی شهرداری مشهد، حفظ ترددپذیری ایمن معابر سطح شهر با استفاده از خودرو‌های سنگین برف‌روب است و با توجه به پیامد‌های زیست‌محیطی و فنی نمک‌پاشی، این نوع عملیات تا حد ممکن در دستورکار نخواهد بود. به همین دلیل، استفاده از زنجیر چرخ، رعایت سرعت مطمئنه و فاصله ایمن از خودرو‌های جلویی به‌عنوان سه اصل اساسی برای رانندگی ایمن و پیشگیری از بروز سوانح، به شهروندان گرامی توصیه می‌شود.