اختصاص ۲.۵ میلیارد دلار برای ارائه کالابرگ به شیوه جدید در ۳ماهه پایان سال | تضمین وزیر کار به مجلس برای مهیابودن زیرساخت‌های ارائه کالابرگ جدید

به گزارش شهرآرانیوز، از صبح امروز، سه‌شنبه دوم دی ۱۴۰۴، مجلس شورای اسلامی در روز نظارتی خود در یک جلسه غیرعلنی، میزبان رئیس‌کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد، وزیر رفاه، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صمت و وزیر دادگستری بود.

در این جلسه که حدود چهار ساعت به طول انجامید و تعدادی از نمایندگان مردم و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی، به بیان مطالبات مردم درباره اوضاع معیشتی، شرایط اقتصادی کشور و بازار ارز و... به صورت صریح و شفاف پرداختند، پنج موضوع اساسی کشور و مرتبط با معیشت مردم شامل اجرای طرح جدید کالابرگ، تأمین نهاده‌ها، کنترل بازار ارز، کنترل و نظارت بر بازار و قیمت کالاها و حمایت از تولیدکنندگان به صورت چالشی، صریح، جدی و البته درعین حال همدلانه و دلسوزانه میان دولت مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

نمایندگان و رئیس مجلس در این نشست تأکید کردند که در حل مشکلات مردم و بهبود شرایط اقتصادی و معیشت، مجلس خود را نهادی در کنار دولت و کمک قوه مجریه می‌داند.

براساس این گزارش، در این جلسه، اعضای دولت از تشکیل کمیته پنج‌نفره برای بهبود شرایط اقتصادی و معیشت مردم خبر دادند و اعلام شد که به پیشنهاد این کمیته، دولت یک مصوبه ۱۷بندی برای بهبود معیشت مردم، ارائه کالابرگ به شیوه جدید، کنترل بازار ارز، ایجاد شفافیت در تراستی‌ها، اصلاح فرایند واردات کالاهای اساسی، اصلاح جدی ترازنامه بانک‌ها با هدف تقویت تولید، اصلاح بودجه با هدف کنترل و کاهش تورم، رشد سرمایه‌گذاری و... را نهایی و اجرای آن را آغاز کرده است. 

براساس گزارشی که در این جلسه ارائه شد، در روزهای اخیر، دولت برای اجرای کالابرگ به شیوه جدید در سه‌ماهه پایان سال، ۲.۵ میلیارد دلار اختصاص داده و قرار است ادامه اجرای طرح کالابرگ به شیوه جدید در بودجه ۱۴۰۵ با تأمین منابع لازم انجام شود. همچنین در این جلسه، وزیر کار برای مهیابودن زیرساخت‌های لازم در اجرای کالابرگ به شیوه جدید، به مجلس تضمین داد. 

همچنین براساس گزارش بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی مجلس، در ۹ماهه امسال بیش از ۱۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی تخصیص پیدا کرده است اما براساس گزارش‌هایی که در این جلسه ارائه شد، این ارز به دلیل ناکارآمدی و زمینه فساد، به هدف اصابت نکرده و نتوانسته جلوی گرانی کالاهای اساسی را بگیرد؛ لذا ضرورت دارد شیوه پرداخت آن اصلاح و جهت کمک به معیشت مردم به انتهای زنجیره، یعنی مردم، پرداخت شود.

رئیس مجلس: حل مشکلات مردم در یک تعامل همدلانه بین دولت و مجلس انجام می‌شود

در پایان این جلسه، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: حل مشکلات مردم در یک تعامل درست و همدلانه با رعایت حدود و اختیارات قانونی بین دولت و مجلس انجام می‌شود و بدون همدلی نمی‌توان مشکلات را حل کرد و در این مسیر مبنای ما باید قانون باشد.

{$sepehr_key_175901}