به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا باقری اظهار کرد: یک بارداری سالم با سفره سالم آغاز میشود. تنوع، تعادل، کنترل وزن، مشاوره با تیم سلامت و دقت در انتخاب و تهیه و مصرف مواد غذایی، تضمینکننده آرامش امروز مادر و سلامت فردای کودک است.
وی افزود: تنوع و تعادل، دو اصل اساسی در تنظیم یک برنامه تغذیهای سالم برای زنان باردار است. هر زن باردار باید هر روز از شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، سبزیها، میوهها، شیر و فرآوردههای آن، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها استفاده کند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: توصیه میشود در هر وعده غذا حداقل سه گروه غذایی اصلی وجود داشته باشد تا مجموعه متنوعی از ویتامینها و مواد معدنی وارد بدن شود. همچنین مصرف نانهای سبوسدار، به جای نانهای صنعتی و سفید توصیه میشود.
باقری گفت: بهتر است برنج به صورت کته یا دمی، ترجیحا همراه حبوبات طبخ شود. ترکیب غلات و حبوبات مانند عدسپلو، لوبیاپلو، عدسی یا خوراک لوبیا با نان، به تامین پروتئین مناسب برای مادر کمک شایانی میکند.
وی بیان کرد: میوههای تازه فصلی و نیز میوههای خشک مانند کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک و برگهها بهعنوان میانوعده مفید، جایگزین مناسبی برای تنقلات ناسالم و صنعتی هستند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: سبزیهایی که خام مصرف میشوند باید قبل از خوردن بهدقت شسته و ضدعفونی شوند. همچنین بهتر است سبزیجات مدت زیاد و در آب فراوان پخته نشوند تا مواد مغذی آنها حفظ شود. هر روز مصرف سبزیجات به شکل خام (سبزی خوردن و سالاد) و پخته شده توصیه میشود.
{$sepehr_key_175998}
وی گفت: مصرف انواع مغزها مانند پسته، بادام، گردو و فندق، به صورت خام و کمنمک، بهعنوان میانوعده توصیه میشود، زیرا مواد غذایی منابع مناسبی از پروتئین و مواد معدنی از جمله آهن هستند.
باقری بیان کرد: وزنگیری مطلوب مادر نشانهای از بارداری سالم و یکی از شاخصهای مهم سلامت مادر و جنین است ولی همانطور که وزن گیری کمتر از حد انتظار میتواند خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد کموزن را افزایش دهد، افزایش وزن بیش از حد نیز ممکن است منجر به بروز عوارضی مانند دیابت بارداری، افزایش فشار خون و زایمان سختتر شود بنابراین پایش منظم وزن مادر در طول بارداری و توجه به میزان افزایش وزن متناسب با وضعیت اولیه، برای حفظ سلامت مادر و رشد مطلوب جنین ضروری است.
منبع: ایسنا