افزایش قیمت شیر برای برخی واحد‌های تولیدی توجیه اقتصادی ندارد

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی هدایت‌نیا درباره قیمت شیر خام، اظهار کرد: با توجه به مصوبه دولت اعلام شد که قیمت شیر خام از ۲۳ هزار تومان به ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان افرایش پیدا کند. قیمت جدیدی که اکنون گاوداران در تهران پیشنهاد دادند حدود ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان است؛ یعنی حدود ۵۷ درصد نسبت به قیمت مصوب شیر خام افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی قیمت شیر خام به ۴۰ هزار تومن رسیده است، تاکید کرد: افزایش ۵۷ درصدی فعلا اجرایی نیست، اما گاوداران با توجه به نهاده‌هایی که دریافت می‌کنند به دنبال تغییر قیمت‌اند و رسیدن به این قیمت زمان‌بر است، اما کم کم به این قیمت نیز می‌رسد. در خراسان رضوی قیمت شیر خام به ۴۰ هزار تومان رسیده و افزایش قیمت به ۴۶ هزار تومان برای بسیاری از واحد‌های تولیدی که صادرات ندارند، توجیهی ندارد و بازار نیز کشش ندارد.

دبیر اتحادیه صنایع لبنی خراسان رضوی ادامه داد: حتی شیر‌های با قیمت مصوب ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان نیز در حال حاضر برگشت می‌خورند و خرید ندارند. شیر پاکتی ۹۰۰ گرمی با قیمت مصوب ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان اگر ۵۰ درصد هم افزایش داشته باشد، به چیزی حدود ۵۶ هزار تومان می‌رسد. از یک طرف هم مردم قدرت خرید این قیمت را ندارند و از سوی دیگر، دامدار هم حق دارد تا دام خود را سیر کند.

وی درباره شیر مدرسه تشریح کرد: در زمان ۱۱۰ هزار تومان بودن پایه ارزی، پایه شیر خام برای شیر مدرسه ۳۵ هزار تومان بوده است که با افزایش ارز و قیمت شیر، دقیقا معلوم نیست که چه اتفاقی می‌افتد. در استان اعتبارات مربوط به شیر مدرسه مشخص شده و تا سقف اعتبار توزیع انجام می‌شود. با افزایش قیمت شیر طبیعتا در تعداد نوبت‌های توزیعی که در نظر گرفته شده بود، تغییراتی ایجاد شده و از ۴۰ نوبت توزیع به حدود ۳۶ نوبت کاهش می‌یابد.

منبع: ایسنا

{$sepehr_key_181461}